Administrație

Trotuare în Mănăștur, parc pentru câini sau ceas solar. A început votul la bugetarea participativă

Astăzi, 3 octombrie, a început etapa de vot din cadrul procesului Bugetare participativă, ediția a IV-a.

sursă foto depositphotos.com

 

Astfel, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj și au împlinit  vârsta de 18 ani, își pot exprima votul pentru proiectele preferate, declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei. Au fost declarate eligibile 13 proiecte dintre cele 87 proiecte depuse.


Printre proiectele eligibile se numără trotuar pe Aleea Negoiu – Mănăștur, garduri verzi de protecție în parcuri, un ceas solar, un parc pentru câini, amenajarea terenului de sport la Colegiul Tehnic Transporturi, digitalizarea Serviciului Administrare Cimitire, lărgire trotuar în zona sensului giratoriu Calea Turzii – Bună Ziua, stație de biciclete în Iris, înlocuire panouri și inele de baschet sau micro-păduri urbane.

Etapa unică de vot se va desfășura exclusiv online, în perioada 3 octombrie - 6 noiembrie. Votul are loc într-o singură etapă, iar fiecare cetățean înscris în portalul bugetării participative poate alege câte un proiect din fiecare domeniu. La finalul etapei de vot vor fi selectate un număr de 5 proiecte, clasate în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte. Pentru ediția din acest an a procesului de Bugetare participativă, Regulamentul procesului a fost modificat în urma analizei evoluției procesului efectuate de către reprezentanți ai Primăriei, pe baza sugestiilor primite de la cetățeni, dar și a studiului Centrului de Guvernare și Politici de Securitate din cadrul Departamentului de Studii Internaționale și Istorie Contemporană a Universității Babeș-Bolyai. 


Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe această platformă sau autentificarea, dacă există deja un cont creat. Doar persoanele care se află fizic în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca pot vota. 

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea vota, în perioada 3 octombrie - 6 noiembrie cu sprijinul Primăriei.  La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu" este amenajat un birou unde, în fiecare zi din perioada de vot (de luni până vineri), între orele 09:00 - 16:00, funcționari ai Primăriei vor ajuta cetățenii să voteze și oferă informațiile necesare.

CITEȘTE ȘI:

Ce vor clujenii prin bugetare participativă? Ultimele zile pentru depunerea proiectelor!

Cum va arăta și cine va proiecta viitorul Parc Bună Ziua, primul din acest cartier? - FOTO

Procesul de bugetare participativă în Florești, reluat. Cel anterior, întrerupt pentru fraudarea votului

Ultimele Stiri
abonare newsletter