Administrație

Cea mai dificilă etapă din modernizarea străzii Eroilor, finalizată. Pivariu: „Apreciez în mod deosebit seriozitatea tuturor celor implicați”

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că cea mai dificilă etapă din proiectul de modernizare al străzii Eroilor a fost finalizată cu succes.

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că cea mai dificilă etapă din proiectul de modernizare al străzii Eroilor a fost finalizată cu succes/ FOTO: Facebook -m Bogdan Pivariu Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că cea mai dificilă etapă din proiectul de modernizare al străzii Eroilor a fost finalizată cu succes/ FOTO: Facebook -m Bogdan Pivariu

 

 


Miercuri, 21 septembrie, a fost finalizată cea mai dificilă etapă din modernizarea străzii Eroilor.

 


Potrivit primarului comunei Florești, Bogdan Pivariu, miercuri seară a fost finalizată joncțiunea dintre cele două variante de acoperire a văii Sînaslăului.

„Miercuri seara a fost îndeplinită una dintre cele dificile etape ale proiectului de modernizare a străzii Eroilor!! 


Mă bucur să pot anunța finalizarea joncțiunii dintre cele două variante de acoperire a văii Sînaslăului!

Apreciez în mod deosebit seriozitatea tuturor celor implicați, iar finalizarea celui mai dificil sector din întreg proiectul dovedește că este posibil să pui umărul în mod serios la procesul de dezvoltare durabilă a comunei deosebit de bună!


Trecem la o nouă etapă, s-a demarat deja lucrul la noul sistem rutier, mai precis infrastructura și suprastructura străzii Eroilor, peste valea pârâului (acum complet acoperit) prin care se realizează lărgirea străzii cu o nouă bandă de circulație între Drumul Național DN 1(E 60) și cartierul Cetatea Fetei!”, a transmis Bogdan Pivariu.

 


Strada Eroilor, prima „stradă smart” din comună

Strada Eroilor din comuna Florești va fi prima „stradă smart” din comună, cu piste de biciclete, trotuare și o bandă auto în plus față de numărul prevăzut inițial în proiect.

Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL. Potrivit anunțului de licitație, lucrările sunt estimate la 10 milioane de lei. 

Asocierea de firme care va desfășura lucrările este formată din Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Termenul de execuție a lucrărilor este de șapte luni. 

Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul lui 2021 că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.

După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a acuzat primăria că a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective. 

CITEȘTE ȘI:

Șantierul de pe strada Eroilor, gata până de sărbători? Pivariu: „Lucrările sunt realizate în proporție de 60-70%”

Iluminat festiv „de criză” anul acesta, la Florești. Pivariu: „Nu insistăm, mi se pare o povară pe cetățeni”

abonare newsletter