Administrație

Șantierul de pe strada Eroilor, gata până de sărbători? Pivariu: „Lucrările sunt realizate în proporție de 60-70%”

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că lucrările la strada Eroilor sunt realizate în proporție de 60-70% și vor fi gata anul acesta.

Șantierul de pe strada Eroilor, gata până de sărbători? FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu Șantierul de pe strada Eroilor, gata până de sărbători? FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Primarul Bogdan Pivariu a vorbit despre stadiul lucrărilor de infrastructură din comună, într-o intervenție la un post local de radio. El a declarat că lucrările la strada „smart” Eroilor se desfășoară în ritm alert, iar „ce a fost mai greu a trecut”.

 


Totodată, el a vorbit despre lucrările desfășurate la strada Răzoare, dar și pe strada Cetății. 

Primarul a anunțat că numărul autobuzelor a fost suplimentat pe raza comunei, iar polițiștii locali dirijează circulația în zonele cele mai problematice, la orele de vârf, pentru reducerea timpilor de așteptare.


Principalele declarații ale primarului Biogdan Pivariu:

  • „S-au îmbunătățit timpii din trafic, am avut discuții după analize cu cei de la Compania de Transport Public pentru a eficientiza anumite rute, chiar am suplimentat, unde a fost cazul, numărul de autobuze. La intersecția străzii Dumitru Tăuțan cu drumul național și chiar în cartierul Terra, dirijarea circulației merge destul de bine și există o degrevare semnificativă de când a ieșit poliția locală în stradă pentru a dirija circulația. S-au îmbunătățit timpii, am deschis circulația pe strada Răzoare, dpă ce aceasta a fost reabilitată, intervențiile care au fost făcute pe drumul de sud care ajungea în spate la Metro. A fost un drum făcut în campania electorală, a creeat disconfortul pe care l-au simțit toți floreștenii. Acel drum a cedat, neavând o capacitate portantă, respectiv fundație. A trebuit să intervenim în anumite puncte unde existau mari probleme. Am reușit să reparăm două tronsoane încât să reușim să îl redăm circulației”. 
  • „De asemenea, s-a finalizat în proporție de 98% și drumul de lângă Metro, dintre Răzoare și până în drumul național. Mai sunt mici retușuri de făcut, dar este dat în circulație”. 
  • „În acest moment, grăbim lucrările pe Eroilor. Ieri și azi-noapte s-au finalizat lucrările în etapa în care acele tuburi introduse au ajuns să se unească din partea dinspre DN cu partea dinspre Cetatea Fetei. Astăzi intrăm într-o nouă etapă de lucrări pe strada Eroilor, în care ieșim la suprafață”.
  • „Procentual, lucrările sunt realizate în proporție de 60-70%. Ce a fost mai greu a trecut, exact acea porțiune în care trebuia să lucrăm în subteran, pentru a reloca anumite rețele, pentru a decoperta. S-a lucrat zi și noapte, s-a lucrat foarte bine. Sigur, a fost disconfort și va mai fi o perioadă. Este acel pod de la Dumitru Mocanu care nu mai există, el dispărând pentru că pe acolo o să vină un acces normal, fără a fi pod, va fi o intersecție”.
  • „În continuare, lucrările sunt în întârziere pe strada Cetății, acolo unde nu noi ne gestionăm lucrarea, fiind o lucrare a companiei de gaz, care introduce țevile în subteran. Cu toate acestea, am avut discuții cu toți cei implicați și am văzut că au schi9mbat echipa, cert este că lucrează într-un ritm mai bun. Am cerut de nenumărate ori și nu s-a lucrat în orele de trafic intens, să reducă cât mai mult porțiunea de drum semaforizată, astfel încât să nu pună în pericol nici pe muncitori, dar să ajute traficul. Din păcate, repet, este o lucrare întârziată care sperăm să se termine cât mai repede. Din păcate nu suntem noi gestionarii acestei lucrări”.

CITEȘTE ȘI:

Iluminat festiv „de criză” anul acesta, la Florești. Pivariu: „Nu insistăm, mi se pare o povară pe cetățeni”

abonare newsletter