Administrație

„Verde” pentru semnarea contractului pe A3 Chețani-Câmpia Turzii. Licitația, adjudecată în favoarea Strabag-Geiger

Contractul pentru execuția lucrărilor pe tronsonul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania poate fi semnat! Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins cererea Selina.

„Verde” pentru semnarea contractului pe A3 Chețani-Câmpia Turzii. FOTO: Facebook/ Asociația Pro Infrastructură

 

 


Un nou lot al Autostrăzii Transilvania poate „porni la drum” în urma deciziei pronunțate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), și anume aceea de a respinge contestația asocierii Drum Asfalt-Trameco - grup Selina. Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) trebuie să semneze contractul cu constructorul Strabag-Geiger, arată reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

 


„În sfârșit se poate semna Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii! CNSC tocmai a respins contestația asocierii Drum Asfalt-Trameco (grup Selina) și CNAIR este OBLIGATĂ de lege să semneze contractul cu Strabag-Geiger chiar dacă, teoretic, contestatarul poate să facă recurs la Curtea de Apel București. Cei 15,70 kilometri rămași de finalizat între Nădășelu/Cluj-Napoca și Târgu Mureș au o istorie zbuciumată pe care v-am zis-o de multe ori. Licitația actuală a fost lansată în 20.07.2021 și câștigătorul inițial, Drum Asfalt-Trameco, a fost contestat de Strabag-Geiger căruia i s-a dat dreptate în instanță iar CNAIR, după reevaluarea ofertelor, a desemnat în 08.08.2022 asocierea austriaco-germană ca fiind noul câștigător. Perdantul a tras de timp și a atacat rezultatul reevaluării dar, șansele de reușită erau foarte, foarte reduse”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură, pe Facebook. 

Marți, CNSC a pronunțat decizia de a respinge contestația asocierii Drum Asfalt-Trameco-grup Selina, iar CNAIR trebuie să semneze contractul pentru construirea celor 15,70 de kilometri rămași pe lotul Chețani-Câmpia Turzii cu Strabag-Geiger. Constructorul va avea la dispoziție 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuția lucrărilor. Valoarea lucrărilor este de peste 420 de milioane de lei fără TVA.


„Decizia CNSC de astăzi (marți - n.red.) confirmă previziunea noastră și CNAIR trebuie să parafeze contractul cu Strabag-Geiger pe 420,3 milioane lei fără TVA, 3 luni de proiectare și alte 18 luni de execuție în teren cu 10 ani garanție. Solicităm constructorilor și oficialilor CNAIR să întreprindă de urgență procedurile de semnare a contractului, emiterea ordinului de începere și mobilizarea în teren, Strabag-Geiger având puterea de a finaliza șantierul la sfârșitul lui 2023, sectorul acesta al Autostrăzii A3 fiind practic la ei în curte”, au mai arătat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

CITEȘTE ȘI:

DOAR 53 de km de autostradă și drum expres, în 2022. Anul viitor ar putea aduce un RECORD ABSOLUT

abonare newsletter