Administrație

Visăm la drumuri asfaltate, dar responsabilii din instituții nu au nici sculele elementare: șurubelniță, patent, clește sau ciocan!

Consiliul Județean Cluj caută să cumpere echipamente de lucru, scule și consumabile necesare pentru executarea lucrărilor de întreținere a drumurilor județene.

Alin Tișe în inspecție la un drum județean. Sursă foto Facebook Consiliul Județean Cluj Alin Tișe în inspecție la un drum județean. Sursă foto Facebook Consiliul Județean Cluj

 

Echipamentele de lucru achiziționate vor merge la Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Cluj, unde director e Liviu Emil Hîncu. 


În acest sens, Consiliul Județean Cluj va plăti peste 20.000 de lei pe diverse produse și pe o mașină de frezat și găurit.

Potrivit anunțului de achiziție, valoarea estimată totală a contractelor este de 19.010 lei fără TVA din care Lotul 1 (diverse produse) se ridică la suma de 11.810 lei și Lotul 2 ( mașină de frezat și găurit) la 7.200 lei.


Potrivit caietului de sarcini, se vor cumpăra disc pentru polizor diferite mărimi (20 bucăți), trusă metalică cu burghie cu coadă cilindrică pentru metal (2 bucăți), burghiu pentru beton, burghiu pentru pământ, telemetru cu distanță de măsurare minim 80 metri, foreză pentru pământ, trusă profesională scule care să conțină minim chei fixe, capete tubulare, șurubelnițe, patent, clește, ciocan, polizor de banc, ulei amestec, ulei lanț.

„Achiziția produselor este necesară având în vedere realizarea obligațiilor legale ale Consiliului Județean în calitate de administrator/proprietar al drumurilor județene din Cluj. Produsele ce urmează a fi furnizate sunt necesare pentru activități specifice legate de efectuarea lucrărilor de reparații în regie proprie a echipamentelor de lucru avute în dotare”, transmite forul județean.


Potrivit caietului de sarcini în ceea ce privește mașină de frezat și găurit, echipamentele vor fi omologate în conformitate cu standardele europene și vor avea toate autorizațiile necesare punerii în funcțiune.

Printre datele tehnice cerute se numără: putere motor 800 W, greutate maxim 150 kg, capacitate maximă de găurire în oțel minim 25 mm, capacitate maximă de frezare în oțel minim 16 mm, indicator digital pentru adâncime, afișaj digital al vitezei, schimbare sens de rotație stânga/dreapta etc. Perioada de ganranție pentru produs va fi de 12 luni de la data recepției.

CITEȘTE ȘI:

Au fost finalizate lucrările de întreținere pe DJ 161B Călărași – Călărași Gară

Atenție, șoferi! Lucrări de întreținere pe trei drumuri turistice din Cluj

Lucrări de întreținere pe un drum județean din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter