Administrație

Grădinița Floare de Iris SE DESCHIDE luni, mai repede cu o lună decât ar fi trebuit - VIDEO

Grădinița Floare de Iris va fi deschisă luni, 5 septembrie, cu o lună înainte de termenul finalizării lucrărilor de extindere.

Grădinița Floare de Iris SE DESCHIDE luni, mai repede cu o lună decât ar fi trebuit. FOTO: Captură ecran Grădinița Floare de Iris SE DESCHIDE luni, mai repede cu o lună decât ar fi trebuit. FOTO: Captură ecran

 

Primarul Emil Boc a anunțat sâmbătă că grădinița din cartierul Iris va putea primi copiii încă de luni, 5 septembrie, chiar dacă lucrările de extindere a clădirii nu au fost finalizate. Edilul arată că ultimele lucrări pot fi duse la bun sfârșit fără a afecta procedul educațional. 

 


Emil Boc s-a aflat sâmbătă într-o vizită la grădiniță, alături de directoarea acesteia, Alina Codruța Jitariu, unde a prezentat, printr-un clip transmis live pe pagina sa de Facebook, stadiul lucrărilor, dar și noutățile de care copiii se vor bucura începând de luni.

„Ne aflăm la Grădinița Floare de Iris, unde avem în implementare un proiect european de modernizare. Capacitatea grădiniței va crește cu aproape încă 100 de locuri în plus, pentru copiii din zona Iris. Proiectul pe fonduri europene trebuie să fie finalizat la mijlocul lunii octombrie, dar prin efortul conducerii grădiniței, împreună cu firmele de specialitate, au reușit să facă tot ce a fost cu putință să nu aștepte mijlocul lui octombrie și să intre în casă nouă încă de luni, 5 septembrie, chiar dacă unele lucruri vor trebui să fie duse la bun sfârșit, dar fără a afecta procesul educațional”, a declarat Emil Boc.


În clipul de circa 20 de minute, primarul și directoarea grădiniței vorbesc atât despre amenajările interioare ale grădiniței, cât și despre lucrările care au mai rămas de făcut și au oferit chiar sfaturi de „parenting” clujenilor. „Eu sunt de părere că trebuie lăsați copiii și să mâzgălească, așa își dezvoltă creativitatea”, a sugerat primarul la un moment dat.

225 de locuri la Grădinița Floare de Iris

Din această toamnă, vor exista 225 noi locuri pentru preșcolari la Grădinița Floare de Iris, situată pe str. Războieni nr. 67A din cartierul Iris. Investiția este de peste 1,6 milioane euro, bani proveniți din fonduri europene.


Imobilul a fost extins atât pe orizontală, cât și pe verticală și cuprinde 9 grupe a câte 25 de preșcolari. Fiecare grupă dispune de grup sanitar, vestiar pentru copii și depozit pentru jucării. Cu 3 grupe pe fiecare nivel, la ultimul etaj este prevăzută o sală multifuncțională care poate fi utilizat pentru activități sportive. De asemenea, curtea grădiniței va fi modernizată într-un spațiu verde destinat relaxării, jocurilor și activităților în aer liber.

Pentru eficiența energetică și siguranța clădirii au fost instalate următoarele componente:


  •  instalație BMS (Building Management System) pentru reducerea consumului de energie, controlată de la distanță, care interconectează: instalațiile electrice, centrala termică și echipamentele HVAC (heating, ventilation, air conditioning/încălzire, ventilație, aer condiționat), instalațiile sanitare, de protecție la incendiu și supraveghere video
  •  iluminat general, iluminat de siguranță exterior și interior
  •  sisteme de detecție, semnalizare și alarmare la incendii
  •  sisteme de supraveghere video.

CITEȘTE ȘI:

Părinții pot intra în școli și grădinițe luni, la festivitățile din prima zi de școală, după 2 ani cu restricții

abonare newsletter