Administrație

„Drumuri bune” spre stațiunea Băișoara. A fost finalizată asfaltarea drumului

Vești bune pentru șoferi. Consiliul Județean Cluj a finalizat asfaltarea pe sectorul de la Muntele Băișorii al DJ 107R.

„Drumuri bune” spre stațiunea Băișoara. A fost finalizată asfaltarea drumului. FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a finalizat, în cursul zilei de joi, 1 septembrie a.c., lucrările de asfaltare a unui sector al drumului județean DJ 107R, care începe din interiorul localității Muntele Băișorii și se continuă înspre Stațiune, în zona serpentinelor.

 


Sectorul vizat, în lungime de aproximativ 5 km, a fost unul extrem de degradat, care a impus desfășurarea unor lucrări complexe, finalizate cu așternerea de asfalt.

„Constructorul s-a mobilizat și, în cursul zilei de ieri, în condiții atmosferice extrem de favorabile, a reușit să termine lucrările de asfaltare pe acest sector, intens circulat de către turiștii pasionați de munte. Îmbunătăţirea infrastructurii drumului judeţean va avea un impact direct asupra dezvoltării zonei turistice”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Sectorul vizat este parte a unui contract ce prevede execuția mai multor categorii de lucrări de întreținere pe DJ 107R(DJ 107M) – Băișoara – Muntele Băișorii – Stațiunea Muntele Băișorii, în lungime totală de 18,5 kilometri.

În perioada următoare, constructorul va continua lucrările specifice de tratare a burdușirilor și a tasărilor, de plombare a gropilor cu îmbrăcăminte asfaltică, de aducere la profil și completare a acostamentelor, dar și alte categorii de reparații la sistemul rutier. Lucrările pe întregul tronson se vor finaliza integral odată cu operațiunile de trasare și marcare a căii de rulare.

CITEȘTE ȘI:

Peste 1.000 de oameni au murit în acest an în accidente rutiere pe drumurile din România. Care au fost principalele cauze?

Ultimele Stiri
abonare newsletter