Administrație

Calvarul abia acum începe! Pe ce străzi din Cluj vor fi șantiere și după începerea școlii?

Șantierele vor continua și pe perioada toamnei și a iernii pe mai multe străzi importante din Cluj-Napoca. În cartiere însă, șantierele vor fi terminate înainte de venirea iernii.

Pe ce străzi din Cluj vor fi șantiere și după începerea școlii? FOTO: Arhivă Pe ce străzi din Cluj vor fi șantiere și după începerea școlii? FOTO: Arhivă

 

 


Mai multe străzi importante din zona centrală a orașului se vor afla în șantier și după deschiderea școlilor, când traficul se va aglomera din nou, comparativ cu perioada de vară. 

 


Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit joi, la un post de radio local, despre șantierele care în niciun caz nu vor fi terminate până la începerea școlii. Este vorba de strada Kogălniceanu și Calea Mănăștur, dar și de străzile adiacente celor două, a declarat acesta.

„Calea Mănăștur, Uzinei Electrice, strada Mărginașă, aici cu siguranță lucrările nu se termină anul acesta și vor fi și peste iarnă. La fel și cu zona Kogălniceanul, Bolyai, nu terminăm lucrările anul acesta, pentru că așa au fost programate lucrările”, a declarat Tarcea. 


Situația va deveni complicată odată cu începerea școlii. De pe o parte, majoritatea traficului ce vine dinspre cartierul Mănăștur și comuna Florești spre centrul Clujului tranzitează Calea Mănăștur, la care se lucrează în prezent fără a afecta circulația auto, însă acest lucru se va schimba pe măsură de lucrările înaintează. Acest proiect are termen de finalizare a lucrărilor luna august 2023. Chiar dacă o singură unitate de învățământ preuniversitar se află pe această stradă (Grădinița și școala Gimnazială Spectrum), ne putem aștepta la ambuteiaje pe Calea Mănăștur, odată cu începerea lucrărilor la carosabil.

În cazul străzii Mihail Kogălniceanu și a celor adiacente, numărul școlilor și liceelor din zonă este mult mai mare, trei licee fiind doar pe artera principală: Liceul Teoretic Báthory István, Liceul Teologic Reformat și Colegiul Național Emil Racoviță. Întrucât șantierul nu se va termina luna aceasta, părinții obișnuiți să își ducă copiii cu mașina în fața porții vor trebui „să găsească alternative”, iar ceilalți participanți la trafic, să ocolească, pe cât posibil, zona.


Ce lucrări vor fi finalizate înainte de sezonul rece?

Potrivit viceprimarului Dan Tarcea, există o serie de lucrări care vor fi finalizate toamna aceasta, fiind vorba mai ales de cele din cartiere.

„Toate celelalte lucrări care sunt pe cartiere încercăm să le terminăm până intrăm în iarnă, astfel încât să nu lăsăm drumurile înfundate și oamenii să nu poată să ajungă acasă. Dacă vorbim de reameanajarea spațiilor pe plarformele de garaje, acolo sigur le vom termina pe toate, astfel încât oamenii să poată să își parcheze mașinile acolo în timp util. Strada Crișan se va termina până la sfârșitul lunii august. Pe Bulevardul Eroilor, până la mijlocul lunii septembrie. De exemplu, platforma Casele Mănăștur, până la sfârșitul lunii septembrie sau trotuarele de pe strada Băișoara – aleea Lucian Blaga, până la finele lunii octombrie. Deci, sunt lucrări care se vor finaliza în lunile septembrie-octombrie și nu vom începe alte lucrări majore, astfel încât oamenii să nu poată circula dintr-o parte într-alta”, a mai arătat Tarcea.

CITEȘTE ȘI:

Atenție, floreșteni! Restricții de circulație pe strada Cetății. Cursa M21 va fi deviată

Modernizarea Podului Locomotivei mai așteaptă! După cinci ani, încă mai sunt de obținut „câteva avize”

Ultimele Stiri
abonare newsletter