Administrație

ATENȚIE, ȘOFERI! Traficul pe drumul Gilău-Mărișel, unde un pod aproape s-a prăbușit, va fi reluat în câteva zile

Circulația de pe drumul județean Gilău-Someșul Rece-Mărișel, în zona în care un pod aproape s-a prăbușit, se va relua în câteva zile.

Circulația de pe drumul județean Gilău-Someșul Rece-Mărișel, în zona în care un pod aproape s-a prăbușit, se va relua în câteva zile/ Foto: Facebook - Alin Tișe Circulația de pe drumul județean Gilău-Someșul Rece-Mărișel, în zona în care un pod aproape s-a prăbușit, se va relua în câteva zile/ Foto: Facebook - Alin Tișe

 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat că traficul pe drumul județean Gilău - Someșul Rece - Mărișel va fi reluat în câteva zile, după ce a fost închis fiindcă un pod era aproape să se prăbușească.


 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Cluj, paleea de susținere a podului este aproape finalizată.


 

„Ne apropiem de final. Paleea de susținere este aproape gata la podul din zona Gilău-Mărișel. Menținem ritmul. Vom relua circulația în câteva zile!”, a scris Alin Tișe pe Facebook.


Un pod, în pericol de a se prăbuși

Muncitorii care lucrau la reabilitarea și modernizarea drumul județean 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R, au transmis în urmă la mijlocul lunii iulie către forul județean faptul că elemente din structura de rezistență a unui pod sunt rupte și e pus în pericol traficul rutier.

În acest sens, Consiliul Județean a trimis o adresă către Inspectoratul de Poliție Județean prin care a cerut acordul de a închide acest sector de drum.


Atunci, polițiștii au transmis că „închiderea circulației pe tronsonul de drum menționat se va face prin amplasarea de bariere la capetele sectorului de drum afectat de restricții pe care se vor instala indicatoare circulația interzisă în ambele sensuri, precum și prin montarea unor indicatoare de informare cu privire la rutele ocolitoare”.

Lucrările de reabilitare la DJ 107P vizau frezarea pe mari suprafețe a zonelor de carosabil deteriorate, consolidarea mai multor sectoare, înlocuirea și montarea tuburilor de podețe, precum și reabilitarea a trei poduri. În etapele următoare se va interveni pe toată lungimea sectorului, începând de la fundaţia drumului, respectiv refacerea sistemului rutier în zonele unde acest lucru se impune şi încheind cu două straturi de asfalt, respectiv binder şi strat de uzură, plus nu mai puțin de 14 poduri dar și realizarea de acostamente, şanţuri și rigole, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin executarea de marcaje şi semnalizare rutieră.


Lucrările sunt executate de Asocierea Dacia Asphalt SRL – DP Cons SRL – Dacia Faber SRL – Oyl Company Holding AG SRL și au o valoare totală de 73.850.841 lei, fără TVA.

Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare pe drumul județean DJ 107P, încheiat cu SC KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat în cursul anului 2019 din cauza nerespectării de către societate a clauzelor contractuale asumate.

„În câteva zile vom putea circula cu anumite restricții pe acest pod”

În data de 22 iulie, Alin Tișe, a declarat că circulația rutieră de pe drumul județean Gilău-Someșul Rece-Mărișel va fi cu restricții pe acest pod.

„Circulația pe drumul județean DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel a fost oprită de câteva zile din cauza degradării podului situat la km 4+310. În termen record am reușit să turnăm fundația pilonului de susținere și am început să montăm paleea susținătoare a podului.

În câteva zile vom putea circula cu anumite restricții pe acest pod, cu acordul expertului.

În paralel se lucrează și la o rută alternativă până la reabilitarea totală a podului, conform soluțiilor expertului. Îi asigur pe clujenii din zonă, și nu numai, că în cel mai scurt timp vor putea circula pe acest pod!”, a scris Alin Tișe pe Facebook în data de 22 iulie.

 

CITEȘTE ȘI:

Traficul va fi reluat în câteva zile pe drumul Gilău-Mărișel, unde aproape s-a prăbușit un pod! Se va circula cu restricții

Lucrările pe drumul Gilău-Mărișel, unde un pod aproape s-a prăbușit, continuă „mai încetuc”. VIDEO

Șoferi, nici nu știți pe unde ați trecut în Someșu Rece-Mărișel. Un pod, în pericol de a se prăbuși!

abonare newsletter