Administrație

Lucrările pe drumul Gilău-Mărișel, unde un pod aproape s-a prăbușit, continuă „mai încetuc”. VIDEO

La mijlocul lunii iulie, drumul județean Gilău-Someșul Rece-Mărișel a fost închis după ce un pod aproape s-a prăbușit. Lucrările pe porțiunea respectivă de drum continuă „mai încetuc”.

Lucrările pe drumul Gilău-Mărișel continuă „mai încetuc”/ Foto:  Facebook - INFO TRAFIC jud. Cluj Dan-Cristian Lenghel Lucrările pe drumul Gilău-Mărișel continuă „mai încetuc”/ Foto: Facebook - INFO TRAFIC jud. Cluj Dan-Cristian Lenghel

 

O filmare realizată de Legat De Cluj LDC arată modul în care continuă lucrările în zona podului care aproape s-a prăbușit. 


 

Potrivit autorului, lucrările continuă „mai încetuc, dar continuă.”


 

Se va circula cu restricții

În urmă cu două zile, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, spunea că circulația rutieră de pe drumul județean Gilău-Someșul Rece-Mărișel se va relua în câteva zile în zona în care podul aproape s-a prăbușit.


„Circulația pe drumul județean DJ 107P Gilău – Someșu Rece – Mărișel a fost oprită de câteva zile din cauza degradării podului situat la km 4+310. În termen record am reușit să turnăm fundația pilonului de susținere și am început să montăm paleea susținătoare a podului.

În câteva zile vom putea circula cu anumite restricții pe acest pod, cu acordul expertului.


În paralel se lucrează și la o rută alternativă până la reabilitarea totală a podului, conform soluțiilor expertului. Îi asigur pe clujenii din zonă, și nu numai, că în cel mai scurt timp vor putea circula pe acest pod!”, a scris Alin Tișe pe Facebook în urmă cu două zile.

Muncitorii au fost cei care au dat alarma

Muncitorii care lucrau la modernizarea drumului județean 107P Gilău (DN 1) – Someșu Rece – Mărișel – DN 1R au transmis către forul județean faptul că elemente din structura de rezistență a unui pod sunt rupte și pune în pericol traficul rutier.


Consiliul Județean Cluj a trimis o adresă către Inspectoratul de Poliție Județean prin care a cerut acordul de a închide acest sector de drum.

IPJ Cluj a transmis atunci că închiderea tronsonului de drum se va face prin amplasarea de bariere la capetele sectorului de drum afectat de restricții.

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră prin care solicitați acordul/avizul instituției pentru închiderea circulației pe drumul județean DJ 107P la podul de la km 4+100 întrucât conform adreselor Dacia Asphalt SRL (din 15 iulie 2022), ale SC DP Cons SRL (din 15 iulie 2022) s-a constatat faptul că elemente din structura de rezistență a podului sunt rupte punând în pericol siguranța circulației pe pod, vă comunicăm acordul nostru pentru închiderea traficului pe DJ 107P în scopul protejării participanților la trafic până când va fi posibilă circulația în siguranță pe pod, după emiterea unui punct de vedere din partea unui expert tehnic autorizat. De asemenea, aveți obligația informării participanților la trafic cu privire la închiderea circulației, cât și cu privire la rutele alternative propuse”, a transmis IPJ Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Traficul va fi reluat în câteva zile pe drumul Gilău-Mărișel, unde aproape s-a prăbușit un pod! Se va circula cu restricții

Șoferi, nici nu știți pe unde ați trecut în Someșu Rece-Mărișel. Un pod, în pericol de a se prăbuși!

Ultimele Stiri
abonare newsletter