Administrație

O nouă rută de acces în Cluj-Napoca dinspre Tăuți? 18,7 mil. euro pentru 14 km. de drum

Consiliul Județean Cluj promite un drum nou de ieșire de pe autostrada A3, care va ocoli localitățile Ciurila și Sălicea.

 

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) spun că au înaintat către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest o propunere de construire și finanțare a unui nou drum județean care să facă legătura între Autostrada A3 și Centura de sud a municipiului Cluj-Napoca, cu ocolirea localităților Ciurila și Sălicea. Propunerea, susține CJ Cluj, ar fi venit ca urmare a solicitării venite din partea primarului comunei Ciurila, Cristinel Popa, și a locuitorilor comunei.


Prin asigurarea accesului la acest nou drum județean, primăria Florești va putea asigura și legătura dintre satul Tăuți (comuna Florești) și centura de sud a municipiului.

„Am transmis această propunere către ADR NV și așteptăm, în cel mai scurt timp, o decizie de finanțare din partea CDR NV, organism decizional care coordonează procesul de dezvoltare regională în întreaga regiune. Acest drum va rezolva atât ambuteiajele care apar frecvent în zona Ciurila – Săvădisla cât, mai ales, va determina o descongestionare a traficului de pe DN 1C Gilău, cel mai aglomerat sector de drum din țară. Acest nou drum județean va avea o lungime de aproximativ 14,5 km și va rezolva o parte din problemele de trafic din zona de vest a județului Cluj”, susține Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Valoarea preconizată a investiției este de 18.750.000 euro.

CITEȘTE ȘI:

Apar nemulțumirile. Oamenii din Sălicea și Ciurila nu vor autostradă care le va secționa satele

Bărbatul găsit vineri în pădurea Ciurila este un medic din Mediaș. Victima a fost dată dispărută în urma cu 2 săptămâni

Rata incidenței Covid-19 în Cluj-Napoca se apropie de 15 la mie! Comuna Ciurila, aproape de 30 de cazuri la mia de locuitori

Ultimele Stiri
abonare newsletter