Administrație

Care e stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor? Filmare din dronă deasupra șantierului

O filmare făcută cu drona deasupra orașului arată cum stau lucrările la Parcul Feroviarilor, despre care primarul Emil Boc spunea în urmă cu două săptămâni că „avansează”. Află mai multe despre proiect.

Care e stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor / Foto: captură ecran - Legat De Cluj LDC Care e stadiul lucrărilor la Parcul Feroviarilor / Foto: captură ecran - Legat De Cluj LDC

 

 


Într-o filmare din dronă publicată pe canalul de YouTube „Legat De Cluj LDC” se poate observa șantierul de la Parcul Feroviarilor și cum stau lucrările.

În urmă cu două săptămâni, primarul Emil Boc spunea că lucrările de modernizare la Parcul Feroviarilor sunt în proporție de 25% finalizate și că acestea avansează.


Recent, pavilionul central al parcului, o construcție unică și inedită pentru parcurile din Cluj-Napoca, a început să prindă contur.

În proiectul care vizează modernizarea Parcului Feroviarilor există 4 obiective de investiții prevăzute:


  • Obiectiv 1. Parcul Feroviarilor - 53.457 mp - desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei
  • Obiectiv 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor - 8.496 mp
  • Obiectiv 3. Amenajarea malurilor râului Someș
    Obiectiv 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;

Valoare investiției este de aproximativ 59 de milioane de lei (58.936.631,46 lei cu TVA), iar termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023.

De asemenea, în cadrul acestui proiect vor fi plantați numeroși arbori și arbuști, vor fi instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED și sistem de irigații inteligent.


În acest moment, Primăria are în diverse stadii de implementare proiecte pentru amenajarea, revitalizarea și crearea a peste 190 ha de spații verzi.„Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori”, spune Boc.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la Parcul Feroviarilor „prind contur”. Cum arată pavilionul central? FOTO

Lucrările la Parcul Feroviarilor și la Armătura avansează! În ce stadii se află și când vor fi gata? VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter