Administrație

Lucrările la Parcul Feroviarilor și la Armătura avansează! În ce stadii se află și când vor fi gata? VIDEO

Lucrările de modernizare la Parcurile Feroviarilor și Armătura avansează. Emil Boc a anunțat în ce stadii se află cele două proiecte și care sunt termenele de finalizare a lucrărilor.

Stadiul lucrărilor la Parcul Armătura / Foto: captură ecran - video Facebook Emil Boc Stadiul lucrărilor la Parcul Armătura / Foto: captură ecran - video Facebook Emil Boc


 

Lucrările de modernizare la Parcul Feroviarilor sunt în proporție de 25% finalizate, iar cele de la Parcul Armătura în proporție de 35%.


VIDEO aici:

„Sunt proiecte pe fonduri europene de peste 15 mil. euro. Lucrările pentru modernizarea Parcului Feroviarilor și a Parcului Armătura avansează. Dezvoltarea spațiilor verzi prin proiecte pe fonduri europene este o prioritate cheie pentru Cluj-Napoca”, a anunțat Emil Boc.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 


Detalii tehnice Parcul Feroviarilor - 4 obiective de investiții prevăzute:

 Obiectiv 1. Parcul Feroviarilor - 53.457 mp - desființare corp C1, construire pavilioane, sistem irigații, sistem iluminat public, mobilier urban, reconfigurare alei
 Obiectiv 2. Amenajare Strada Parcul Feroviarilor - 8.496 mp
 Obiectiv 3. Amenajarea malurilor râului Someș
 Obiectiv 4. Realizare pasarele pietonale peste râul Someș;


Valoare investiției este de aproximativ 59 de milioane de lei (58.936.631,46 lei cu TVA), iar termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023.

Detalii tehnice Parcul Armătura:


  •  Revitalizarea culoarului de mobilitate verde-albastru aferent Someşului - în zona Parcului 
  •  Modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului
  •  Realizarea unui podeţ pietonal şi velo peste pârâul Nadăş

Valoare acestei investiții se ridică la aproximativ 17 milioane de lei (16.745.421,91 lei cu TVA) și are ca termen de finalizare luna martie a anului 2023.

De asemenea, în cadrul ambelor proiecte vor fi plantați numeroși arbori și arbuști, vor fi instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED și sistem de irigații inteligent.

În acest moment, Primăria are în diverse stadii de implementare proiecte pentru amenajarea, revitalizarea și crearea a peste 190 ha de spații verzi.„Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori”, spune Boc.

CITEȘTE ȘI:

FOTO. Încă un podeț „și-a făcut apariția” în zona Someșului, în cartierul Iris. Lucrările la Parcul Armătura înaintează

Parcul Feroviarilor, transformat în groapă de gunoi! Tarcea: „Cu astfel de situații ne întâlnim în fiecare săptămână”

abonare newsletter