Actualitate

Traficul de pasageri „înflorește” la început de vară. Aproape 250.000 de pasageri, în luna mai

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj rămâne lider în rândul aeroporturilor regionale privind numărul de pasageri și numărul de mișcări ale aeronavelor înregistrate în luna mai 2022 .

Traficul de pasageri „înflorește” la început de vară. FOTO: Aeroportul Cluj/ Facebook Traficul de pasageri „înflorește” la început de vară. FOTO: Aeroportul Cluj/ Facebook

 

 


Aeroportul Cluj este lider în rândul aeroporturilor regionale privind numărul de pasageri și numărul de mișcări ale aeronavelor înregistrate în luna mai 2022. 

 


Aproape 250.000 de pasageri au decolat sau au aterizat pe aerogara din Cluj în luna mai, număr ce poziționează Aeroportul „Avram Iancu” Cluj pe primul loc în rândul aeroporturilor regionale din țară și pe locul doi la nivel național, după Aeroportul Otopeni București.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Aeroportul se află pe primul loc în rândul aeroporturilor regionale și în ceea ce privește numărul de mișcări ale aeronavelor care au fost înregistrate în luna mai: 2.204.


7 milioane de pasageri, până în 2035

Aerogara din Cluj va înregistra, în 2035, circa 7 milioane de pasageri anual, și odată cu atingerea acestui prag, un nou terminal va fi construit pe Aeroportul Cluj. Până atunci, administrația aerogării își propune să extindă terminalul de plecări, cu cofinanțare din fonduri europene. În prezent, la aeroport se lucrează deja la o cale de rulare nouă, finanțată în proporție de 50% din fonduri UE, dar și la alte proiecte cu bani europeni.

„Extindem terminalul de plecări, cu finanțare 50% fonduri europene. În viitor, pentru că în 2035 vom ajunge la circa 7 milioane de pasageri, vom face un terminal nou. Calea de rulare este în curs de execuție, având de asemenea 50% finanțare din fonduri europene. Mai avem și alte proiecte cu fonduri europene: deja ne-au sosit mașini de pompieri cu finanțare de 98%, avem aprobat un proiect de gard inteligent cu 98% fonduri europene, lucrăm la mai multe proiecte cu finanțare europeană”, a declarat David Ciceo.

CITEȘTE ȘI:

Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj anunţă reluarea zborurilor spre Constanţa

Ultimele Stiri
abonare newsletter