Actualitate

Clujeancă de 40 de ani, accidentată pe munte, în zona Scărița-Belioara. Intervenție dificilă a salvamontiștilor

O femeie din Cluj-Napoca s-a accident la un picior în timp ce parcurgea duminică un traseu turistic din Scăriţa-Belioara, comuna Poşaga, fiind necesară intervenţia salvamontiştilor pentru evacuarea sa.

Salvamontiștii de Alba intervin pentru a salva o turistă din Cluj, care s-a accidentat pe un traseu din Scărița-Belioara/ Foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont Salvamontiștii de Alba intervin pentru a salva o turistă din Cluj, care s-a accidentat pe un traseu din Scărița-Belioara/ Foto: Facebook - Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

 

Mai mulţi salvatori montani intervin duminică seara pentru acordarea primului ajutor şi coborârea pe abruptul din Scăriţa-Belioara a unei femei de 40 de ani, din Cluj-Napoca


 

„Aceasta parcurgea traseul cu marcaj turistic Punct Roşu, când a suferit un accident la un picior, urmat de o inflamaţie însemnată care o împiedică să se mai deplaseze. Alarma a fost dată de însoţitorii acesteia, care au indicat si coordonatele locului în care se află pentru a fi găsită mai uşor. Accesul dificil, distanţa mare pe care trebuie să o parcurgă, terenul accidentat şi abrupt îngreunează mult intervenţia salvamontiştilor”, a explicat şeful Salvamont Alba, Doru Barna.
 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


După ce va fi coborâtă de pe munte, în funcţie de conjunctura din momentul respectiv, femeia va fi transportată la UPU ori va fi predată unei ambulanţe de către salvamontişti sau aparţinătorii acesteia.

Scăriţa-Belioara este o rezervaţie geo-botanică de pe teritoriul administrativ a două comune din Alba, de pe Muntele Mare. Amatorii de drumeţii au la dispoziţie mai multe circuite în zonă. 

CITEȘTE ȘI:

O clujeancă abandonată pe munte de prieteni, recuperată de salvamontiștii din Neamț după ce s-a accidentat

Salvamontiștii clujeni au intervenit la peste 160 de cazuri în sezonul de iarnă

Ultimele Stiri
abonare newsletter