Actualitate

Acțiune de ecologizare a lacului Beliș. Zeci de saci de gunoaie au fost adunate de voluntari. FOTO

Aproape 170 de voluntari au participat în acest weekend la acțiunea de ecologizare a lacului Beliș din județul Cluj care s-a desfășurat cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului.

Aproape 170 de voluntari au participat în acest weekend la acțiunea de ecologizare a lacului Beliș din județul Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj/Facebook Aproape 170 de voluntari au participat în acest weekend la acțiunea de ecologizare a lacului Beliș din județul Cluj / Foto: Consiliul Județean Cluj/Facebook

 

Acțiunea de igienizare a lacului Beliș a fost organizată de Clubul Alpin Român – filiala Cluj și Administrația Parcului Natural Apuseni, în perioada 3 – 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie).


 

Acest eveniment s-a aflat la cea de-a doua ediție și a presupus colectarea deșeurilor atât de pe uscat, cât și de pe apă, în care a fost acoperită o zonă de peste 66 de km în jurul lacului, respectiv 25 de km în linie dreaptă pe luciul de apă.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Consiliul Județean și Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituție aflată în subordinea forului administrativ județean, au pus la dispoziția inițiatorilor ambarcațiuni avute în dotare, la eveniment luând parte și angajați ai celor două entități publice.


„La finalul acestei acțiuni extrem de lăudabile, nu putem decât să îi felicităm și să le mulțumim tuturor celor care s-au implicat în ecologizarea lacului Beliș, un obiectiv turistic foarte apreciat atât de către clujeni cât și de cei care ne vizitează județul. Cu siguranță, vom răspunde favorabil și următoarelor solicitări de sprijin pe care le vom primi în acest scop”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Acțiune de ecologizare a lacului Beliș, de Ziua Mediului. Cel puțin 150 de voluntari vor curăța zona

50 de voluntari au curățat Pădurea Hoia de gunoaie! CERT: „Am redescoperit verdele și prospețimea pădurii” FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter