Actualitate

Un bărbat este acuzat că urmărește studente în Cluj-Napoca: „Este un dubios prin oraș care hărțuiește fete și intră peste ele la baie”

O activistă a cerut ajutorul clujenilor pentru a identifica un bărbat care se presupune că a hărțuit mai multe tinere în oraș.

Un bărbat este acuzat că hărțuiește studente în Cluj. FOTO: Pixabay Un bărbat este acuzat că hărțuiește studente în Cluj. FOTO: Pixabay

 

UPDATE 2: Universitatea Babes-Bolyai a confirmat faptul că un bărbat necunoscut a intrat în incinta unui cămin și a pătruns într-o baie. 


„Cunoaștem incidentul. Portarul era în cabina de pază. Bărbatul a urmărit momentul în care portarul s-a întors cu spatele, a intrat și a fugit la baia de la parter. Portarul și-a luat bastonul, a fugit după el, însă bărbatul, speriat de stigătele fetelor, a fugit afară. A fost sesizată imediat Poliția Campului Universitar, care a deschis o anchetă și a afirmat că bărbatul este în evidențe”, a UBB Cluj.

Purtătorul de cuvânt al UBB a adăugat că este singurul incident despre care au fost informați în această speță.


„Este singuurl incident de acest tip despre care am fost informați.  Comunitatea UBB este cea mai mare comunitate academică din România și ne dorim ca mediul în care învață cei aproape 50.000 de studenți să fie unul sigur. În mod cert, nu tolerăm sub nicio formă astfel de evenimente, iar acesta este un incident regretabil, dar complet izolat. Paza căminelor este asigurată permanent, atât cu ajutorul angajaților noștri, cât și prin intermediul parteneriatului pe care îl avem cu Poliția. Ne bazăm , în egală măsură pe studenți, care trebuie să anunțe imediat în cazul apariției unor incidente neplăcute.”, au mai adăugat reprezentantii UB

UPDATE: Polițiștii clujeni l-au identificat pe bărbat și au deschis o anchetă.


„Referitor la imaginile apărute în spațiul public la data de 3 iunie a.c., cu privire la un bărbat care ar fi abordat mai multe studente în Cluj-Napoca și care ar manifesta o atitudine de hărțuire față de acestea, polițiștii Biroului pentru Centrul Universitar din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire.

În cauză se efectuează activități de cercetare penală pentru verificarea tuturor aspectelor și circumstanțelor referitoare la acțiunile bărbatului”, a transmis IPJ Cluj.



O tânără care face parte din asociația „Casa Activistului” a cerut ajutor pe rețelele de socializare, după ce mai multe fete s-ar fi plâns că au fost hărțuite în Cluj-Napoca. Bărbatul se pare că a intrat inclusiv într-un cămin de studente pentru a aborda tinere.

„Ideea e așa - individul a avut etape de abordare, a început să ceară voie să se așeze lângă ele pe bancă și să le facă propuneri indecente, apoi să iasă de prin vreun boschete să le abordeze cu libidoșenii, apoi a început să le alerge cu mașina pe stradă, să deschidă ușa la ele și să urle să intre înăuntru, e atât de disperat încât face asta în toiul zilei, încurcă traficul; apoi a intrat în căminul Hașdeu 6, nimeni nu știe cum a trecut de pază, ceea ce înseamnă că a început să se strecoare, și s-a trezit una dintre fete cu el peste ea în baie. Există și video, dar fetele astea depun plângere și pentru moment e bine să le arate poliției întâi. App, cu mașina încă o face, încă le aleargă.”, a scris tânăra pe rețelele de socializare.


Ea adăugat că polițiștii clujeni au tratat cu lejeritate acest caz și cere mai multă atenție asupra unui posibil pericol.

„Având în vedere că i-a crescut nivelul de disperare, temerea fetelor cea mai mare este că până la urmă îi face vreuneia ceva. Poliția Română - Cluj Napoca a tratat sesizările unora dintre fete cu puțin dezinteres, nu zic cu rea intenție, probabil au multe reclamații bazate pe închipuiri sau răzbunări și le e dificil să mai recunoască adevărul, de-aia le transmit cu ocazia asta să le ia în seamă pe fete și să-l alerge p'ăsta. Că de prins îl prind, pt. că individul a ajuns la un grad de disperare și face greșeli multe.”, a mai adăugat ea.

Bărbatul se pare că a intrat în contact cu mai multe fete, cele mai multe dintre ele studente.

„Fetele sunt studente, sunt unele foarte curajoase și motivate, mi-au zis că le motivează teama aia ca lucrurile să nu degenereze și să cadă victime, altele sunt pur și simplu îngrozite de situație. E dificil de explicat ce simte o femeie când trece prin așa ceva, e un combo de trăiri oribil din care degenerează atacurile de panică și alte manifestări mai mult decât incomode. Plus că dacă pune mâna pe tine și trebuie să te impui și să scapi, îți rămâne atacul ăla înfipt în minte, nici nu ne putem închipui ce înseamnă să-și ducă misiunea la capăt, poate chiar în absurdul ăla la care refuzăm să ne gândim pentru că ni se pare nouă imposibil, nu ne gândim cum li se pare celor care recurg la acte din astea.”, se mai arată în mesaj.

În ce zone a fost văzut bărbatul ?

  • Calea Turzii
  • Iulius Mall
  • Tăietura Turcului
  • Gheorgheni:
  • Aleea Borsec
  • Aleea Bistriței

Tânăra care a postat mesajul pe rețelele de socializare a cerut mai multă vigilență din partea Poliției Locale Cluj-Napoca, dar și din partea Jandarmeriei Cluj.

Monitorul de Cluj a solicitat ieri (n.r. sâmbătă) un punct de vedere din partea IPJ Cluj, dar acesta întârzie să apară.

CITEȘTE ȘI:

Bone Ferenc și-a recunoscut crima! A ucis-o pe Beata Molnar pentru că i-a refuzat cererea în căsătorie

Bone Ferenc, principalul suspect în moartea Beatei Molnar, și-a traumatizat fostele iubite: „M-a sugrumat până am leșinat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter