Actualitate

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc s-a încheiat prost pentru mai mulți participanți. Peste 160 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale

Un număr de 165 de persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, sâmbătă, la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, acestea primind îngrijiri atât de la echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), cât de la paramedicii SMURD.

Zeci de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. FOTO: ISU Harghita Zeci de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc. FOTO: ISU Harghita

 

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că, în cele cinci corturi medicale ale serviciului, au fost trataţi 126 de pacienţi, cele mai întâlnite cazuri, respectiv 29, fiind de hipertensiune arterială.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

De asemenea, s-au înregistrat şi 23 de traumatisme minore, dar şi 17 cazuri de lipotimii, din cauză că sâmbătă, la Miercurea-Ciuc, a fost destul de cald.

Echipajele Serviciului de Ambulanţă au mai acordat asistenţă medicală în mai multe cazuri de deshidratare, cefalee, colici abdominale sau muşcături de căpuşe.

Dr. Peter Szilard a punctat faptul că, din cei 126 de pacienţi trataţi în corturile medicale ale SAJ Harghita, doar doi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea-Ciuc.

„Am avut 126 de pacienţi, dar cazurile nu au fost grave. Ne-am pregătit bine, ştiam că, dacă va fi vreme frumoasă, atunci hipertensiunile şi lipotimiile vor predomina, aşa cum s-a şi întâmplat. (...) A fost cald, dar, din când în când, a început să bată vântul şi asta ne-a ajutat să nu crească numărul cazurilor. Le mulţumesc pelerinilor că au fost bine pregătiţi, pentru că fie au avut umbrele, fie au consumat lichide, iar bolnavii cronici şi-au luat tratamentul pentru boli, de aceea munca noastră a fost uşoară", a declarat dr. Peter Szilard.

Şi la corturile medicale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita au fost trataţi 39 de pacienţi, patru dintre aceştia fiind transportaţi la spital.

CITEȘTE ȘI:

Mii de pelerini sunt așteptați la Șumuleu Ciuc pentru procesiunea de Rusaliile catolice

Pelerinaj la Șumuleu, DA! Untold și Electric, NU! DE CE?

Ultimele Stiri
abonare newsletter