Actualitate

Utilajele panificație - o varietate de echipamente pentru industria alimentară (H1) (P)

Utilajul panificație este o categorie voluminoasă de mijloace tehnice, necesare pentru coacerea produselor făinoase.

Utilajul specializat vă permite să faceți acest proces aproape automat. Datorită acestui fapt, operatorii industriei de panificație economisesc timpul și efortul.

Scopul utilajelor panificație(H2)
Utilajele panificație - sunt destinate pentru facilitarea procesului de fabricare a produselor de cofetărie și a altor produse făinoase. Datorită acestora, sarcina angajaților este redusă, iar procesul în sine devine automatizat. 


Acest lucru contribuie la:

  • creșterea volumelor de producție;
  • îmbunătățirea calității produselor (mașinile tehnologice și bine gândite la fiecare etapă a ciclului de producție fac posibilă evitarea greșelilor pe care le-ar putea face o persoană);
  • îmbunătățirea productivității muncii;
  • conformitatea produselor cu standardele de calitate.

Tehnologia afectează direct succesul afacerii de panificație.
Categoria de utilaje de panificație include următoarele dispozitive:


  1. Cuptoare. Cu vatră - concepute pentru coacerea diferitor tipuri de pâine de vatră. Cu convecție - destinate producției de produse semifinite din făină, pâini, produselor de cofetărie și sunt utilizate la întreprinderile mici. Rotative - cuptoare universale, care sunt potrivite pentru coacerea de orice tip.
  2. Dozatoare de aluat. Pentru tăierea aluatului și modelarea ulterioară.
  3. Feliatoare de pâine. Sunt destinate pentru tăierea rapidă, precisă și uniformă a produselor finite.
  4. Malaxoare de aluat. Acest echipament ajută la obținerea unei amestecări de înaltă calitate a ingredientelor.
  5. Mașini pentru vălțuirea aluatului. Oferă semifabricatelor dimensiunea și forma necesare.

Fiecare dispozitiv din această listă, îndeplinește o anumită funcție, care vă permite să utilizați automatizarea practic la orice etapă de producție a produselor de panificație. La dorință, organizează producția în linie (continuă) de produse de panificație. 

Tipul de funcționare a utilajelor panificație (H2)
Utilajele de panificație sunt împărțite în 2 tipuri de funcționare:


  • periodice;
  • permanente.

Prima opțiune este potrivită pentru brutăriile mici, unde producția de produse de panificație este intermitentă. Pentru producția în linie sunt alese utilaje care funcționează constant. Astfel de utilaje sunt utilizate la instalațiile mari și fabrici.

Toate utilajele de panificație  sunt împărțite în următoarele tipuri:


  1. Neautomate.
  2. Automate.
  3. Semiautomate.

La întreprinderile mari se utilizează tehnologii automate. Acestea vă permit să faceți producția continuă. Fiecare etapă, începând cu pregătirea făinii, poate fi automatizată.
Cele semiautomate simplifică procesul de procesare a aluatului, însă prezența unei persoane este necesară. Acest tip de utilaje este relevant pentru brutăriile mici. Tipurile neautomate nu sunt solicitate din cauza funcționalității reduse.

abonare newsletter