Actualitate

Povestea clujeanului care a stat 8 ani în închisoare în China: într-o cușcă de 16 metri pătrați, cu alți 12 indivizi

Profesorul clujean Marius Balo a fost întemnițat în China pentru 8 ani de zile, pentru că a primit o sumă de 80 de dolari de la chinezi, care a fost considerată „fraudă contractuală”.

Marius Balo a stat în închisoarea din China 8 ani pentru 80 de dolari / Foto: PressHub - Arhiva personală Marius Balo Marius Balo a stat în închisoarea din China 8 ani pentru 80 de dolari / Foto: PressHub - Arhiva personală Marius Balo

 

 


El a fost acuzat în 2014 că a primit o sumă de bani care provenea din comiterea de infracțiuni, însă procesul a fost o „farsă”, spune Balo, într-un interviu acordat presshub.ro.

 


Clujeanul spune că a fost supus la interogatorii obositoare, iar în timpul arestului preventiv a fost menținut intenționat sub presiune psihică: se gândea chiar că va fi condamnat la moarte și executat.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Marius Balo, plecat în China unde preda engleză, nu a fost ajutat aproape deloc de statul român chiar dacă a făcut apeluri disperate în toți acei ani în care a fost închis.


În primii 2 ani și 3 luni, clujeanul a stat în arest, într-o „cușcă de 16 metri pătrați împreună cu alți 12 indivizi care nu vorbeau engleză”. Atunci, profesorul spune că nu a ieșit deloc afară și că nu a văzut deloc lumina soarelui: „nu am știut în nici un moment ce se va întâmpla cu mine, voi fi eliberat mâine sau voi primi pedeapsa cu moartea și voi fi împușcat în curtea din spate?”, a spus Balo.

Citește întreg interviul cu Marius Balo pe presshub.ro.

CITEȘTE ȘI:

O lună de când s-a întors Marius Balo din China! Clujeanul vrea să alerge 2922 km, pentru fiecare zi în care a fost întemnițat

Mesajul lui Marius Balo, pentru toți românii, după ce s-a întors acasă: „Am o dorință imensă să mă pun în slujba acestui popor”

abonare newsletter