Actualitate

Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar

Un parașutist militar de la Baza Aeriană din Câmpia Turzii a murit în timpul unui exercițiu de parașutare. Medicii au făcut eforturi mari pentru a-l salva, dar a fost în zadar.

Cosmin Constantin Scorțea, parașutistul militar care a murit într-un exercițiu de parașutare / Foto: Facebook - Vasile Dîncu

 

 


Accidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 14:00, în Buzău.

 


Atunci Cosmin Constantin Scorțea a efectuat un exercițiu militar, iar la aterizare a întâmpinat probleme:

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, și-a pierdut viața miercuri, 25 mai, în urma unui accident survenit pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc. Accidentul a survenit în jurul orei 14.00, pe timpul executării manevrelor de aterizare. Ofițerului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, dar cu toate eforturile medicilor, a fost constatat decesul militarului”, a transmis MApN.


Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare.

Cine era Constantin Scorțea?

Căpitanul Cosmin Constantin Scorțea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de parașută BG-7M. Era căsătorit și avea un copil.


Joi, 26 mai, la ora 8.30, vor fi organizate în unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a ofițerului.

„Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

„Am aflat cu mare tristețe faptul că unul dintre îmblânzitorii aerului din Armata Română a decedat, astăzi. (...) Dumnezeu să îl odihnească și să îl aibă în paza sa! Transmit condoleanțe familiei îndurerate și tuturor celor care l-au cunoscut. Le sunt și le voi fi alături”, a spus și ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

CITEȘTE ȘI:

Accident înfiorător al unui tânăr care studiază în Cluj. A căzut cu parașuta de la peste 1.000 de metri. VIDEO

UPDATE - 12 militari americani, răniţi după o paraşutare, la Câmpia Turzii!

Ultimele Stiri
abonare newsletter