Actualitate

Accident înfiorător al unui tânăr care studiază în Cluj. A căzut cu parașuta de la peste 1.000 de metri. VIDEO

Un tânăr student la Facultatea de Stiințe Economice din Cluj-Napoca a avut parte de un accident grav, în timp ce urma cursurile pentru obținerea licenței de parașutist.

Parașutist căzut de la peste 1.000 de metri. FOTO: Captură Foto Parașutist căzut de la peste 1.000 de metri. FOTO: Captură Foto

 

Tânărul de 21 de ani urma cursuri de parașutism în zona Aeroclubului din Târgu Mureș, în momentul în care a suferit un accident îngrozitor. Băiatul a sărit de la peste 1.000 de metri, dar cele două parașute s-au încurcat între ele și nu au mai putut fi deschise. În urma aterizării necontrolate, parașutistul a ajuns în comă la un spital din Târgu Mureș. 


Adrian Nagy, martor: „Erau circa opt parașutiști. Patru dintre ei făceau tot felul de învârtiri, giumbușlucuri, cum s-ar spune. Noi am crezut că este o glumă, că exersează. Până la urmă nu era nicio glumă și l-am văzut pur și simplu cum cade în gol. În același timp erau și alți patru parașutiști care pur și simplu făceau piruete, tot se învârteau în șurub.”, a declarat acesta pentru Știrile ProTV.

„Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial ‘E. Carafoli’ Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112. Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului”, a precizat Aeroclubul României, într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI:

FOTO Acrobaţii cu avioane, MIG-uri şi elicoptere şi salturi cu paraşuta la mitingul aerian de pe Aeroportul Cluj-Napoca

Un clujean va sări astăzi din avion cu paraşuta şi din paraşută în parapantă!

abonare newsletter