Actualitate

FOTO Acrobaţii cu avioane, MIG-uri şi elicoptere şi salturi cu paraşuta la mitingul aerian de pe Aeroportul Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/18/miting avatic.jpg" border="0" width="457" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 3000 de clujeni au participat, sâmbătă dimineaţa, la mitingul aviatic cu ocazia aniversării a 81 de ani de la înfiinţarea aeroportului clujean. Spectacolul aerian a început puţin după ora 9.30 cu evoluţia solo a unui avion Extra 300 şi a continuat cu evoluţii acrobatice executate cu planoare, paraşute şi avioane. </strong></p>

 


25 de aeronave ale Aeroclubului României, dar şi avioane militare au participat la mitingul aerian. Steagul tricolor purtat de câţiva paraşutişti a fost una dintre surprizele pe care le-au pregătit organizatorii.

Publicul a avut ocazia să vadă execuţii ale paraşutiştilor, care au purtat în aer un steag tricolor de dimensiuni mari, evoluţii de paraşutism, evoluţii acrobatice de planoare, evoluţii de avioane ultrauşoare, evoluţii acrobatice de avioane extra. De asemenea, clujenii au putut urmări evoluţii şi acrobaţii de elicopetere, dar şi de avioane militare MIG 21 Lancer.


După miting, cei prezenţi au stat de vorbă cu piloţii, copiii s-au fotografiat cu aceştia şi au putut admira avioanele de aproape.



abonare newsletter