Actualitate

Angajatorii care măresc salariul minim cu 200 de lei vor fi scutiți de taxe

Angajatorii care măresc salariul minim cu 200 de lei vor fi scutiți temporar de plata impozitului și a taxelor pentru majorarea voluntară

Salariul minim pe economie poate fi majorat fără plata unor taxe suplimentare. FOTO: Pixabay.com Salariul minim pe economie poate fi majorat fără plata unor taxe suplimentare. FOTO: Pixabay.com

 

Guvernul României a aprobat miercuri o Ordonanță de Urgență în baza căreia angajatorii pot majora voluntar nivelul salariului de bază lunar brut cu suma de 200 lei, respectiv de la 2.550 lei la 2.750 lei, pentru salariaţii care desfăşoară activitate în baza contractelor individuale de muncă.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, un act normativ aprobat astăzi prin care Executivul aprobă facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază la nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 de lei lunar, fără a include sporuri sau alte adaosuri, se va duce majorarea la 2.750 de lei lunar, majorare pentru care nu se va datora impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, a precizat Dan Cărbunaru, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, la finalul şedinţei Executivului.

Cărbunaru a mai adăugat că această măsură a fost luată pentru sprijinirea angajatorilor și pentru ca românii să poată ține pasul cu scumpirile din ultima perioadă.

CITEȘTE ȘI:

Angajații din agricultură și industria alimentară, salariu de minim 3.000 lei! Legea a fost promulgată.

Salariul mediu net în Cluj, cu peste 19% peste media națională. Județul este depășit doar de Capitală

Ultimele Stiri
abonare newsletter