Actualitate

Controale pentru munca „la negru”, la firme și șantiere din Mănăștur! S-au aplicat amenzi de 20.000 de lei

Pe șantierele de construcții și la mai multe firme din cartierul Mănăștur s-au efectuat controale pentru combaterea și prevenirea muncii nedeclarate (ilegale) și s-au aplicat amenzi.

Controale pentru munca ilegală, la firme și șantiere din Mănăștur / Foto: IPJ Cluj

 

 


Polițiștii de la Imigrări din Cluj și angajați ai ITM (Inspectoratului Teritorial de Muncă) au efectuat controale la mai multe locuri de muncă din Mănăștur.

 


Mai exact, autoritățile au verificat dacă se desfășoară muncă nedeclarată/ilegală în Mănăștur, la societăți comerciale, șantiere de construcții și locurile de cazare pentru cetățeni străini.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

În urma controalelor s-au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei:


„În data de 17 mai a.c.,  în intervalul orar 09.30 - 12.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au desfășurat activități în baza unui plan de acțiune, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Județului Cluj, cu sprijinul inspectorilor de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, dar și a jandarmilor și a polițiștilor locali.

S-a acționat pentru combaterea și prevenirea muncii nedeclarate, verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, combaterii construcțiilor ilegale și a migrației ilegale, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.


Acțiunea a avut loc în cartierul Mănăștur, fiind efectuate verificări la mai multe șantiere de construcții, societăți comerciale, precum și în zonele în care sunt cazați cetățeni străini.

Cu această ocazie, au fost verificate aproximativ 60 de persoane, dintre care 13 cetățeni străini. În cadrul verificărilor societăților comerciale au fost aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei. De asemenea, reprezentanții a 5 firme au fost invitați la sediul I.T.M. pentru verificarea documentației necesare.

Polițiștii au instruit beneficiarii contstrucțiilor cu privire la obligațiile pe care aceștia le au și cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor aflate pe șantiere”, a transmis IPJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Amenzi de peste 2,2 milioane de lei pentru benzinării. Cazuri de muncă la negru, depistate în urma controalelor

Firme de curierat din Cluj, AMENDATE cu peste 11.000 de lei pentru muncă LA NEGRU

Ultimele Stiri
abonare newsletter