Actualitate

Problemele lucrului cu tinerii, dezbătute la Cluj de sute de profesioniști din 30 de țări

Aproximativ 300 de profesionişti care lucrează cu tinerii, din 30 de ţări, printre care se numără şi doi oficiali europeni, vor dezbate la Cluj-Napoca, în perioada 17-20 mai, aspecte care ţin de activităţile de lucru cu tinerii.

Aspecte care ţin de activităţile de lucru cu tinerii, dezbătute la Cluj. Foto: depositphotos.com. Aspecte care ţin de activităţile de lucru cu tinerii, dezbătute la Cluj. Foto: depositphotos.com.

 

 


„România - epicentrul european pentru activitatea de tineret. 300 de lucrători de tineret - profesionişti care lucrează cu tinerii - din 30 de ţări se întâlnesc în perioada 17-20 mai 2022 la Cluj-Napoca, în cadrul a două evenimente de referinţă: cea de-a 4-a ediţie a conferinţei europene Europe Goes Local şi cea de-a 2-a Convenţie Naţională a Lucrătorilor de Tineret din România.

 


Joi, 19 mai, în intervalul orar 11,15 - 12,15 participanţii vor putea transmite cele mai importante idei în cadrul unei discuţii de tip panel la care şi-au anunţat participarea Comisarul European pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret - Maryia Gabriel şi Preşedintele Comitetului European al Regiunilor - Apostolos Tzitzikostas”, se arată într-un comunicat trimis, marţi, de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Potrivit sursei citate, ambele evenimente, găzduite de Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca, se concentrează pe activitatea de lucru cu tinerii la nivel de comunitate locală, cu accent pe teme precum dezvoltarea de planuri de lucru şi suport pentru lucrul de tineret la nivel local, oferta pentru lucrul cu tinerii şi rolul autorităţilor locale în beneficiul tinerilor, bune practici în activitatea de lucru cu tinerii la nivel naţional şi european, dezvoltarea unui ecosistem de tineret sustenabil la nivel naţional şi european, activităţi de tineret adaptate pentru lucrul în urban, rural, dar şi virtual, activităţi de tineret în context post-pandemic şi de lucru cu refugiaţii, dezvoltarea unei Carte Albe a lucrătorului de tineret în România, instrumente şi mecanisme de suport pentru dezvoltarea unei comunităţi de lucrători de tineret.

„Cele două evenimente sunt organizate în cadrul Anului European al Tineretului de către Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP, instituţia care implementează în România programele europene Erasmus+ şi Corpul European de Solidaritate), în colaborare cu JINT (Agenţia Naţională pentru Erasmus+ din Belgia/regiunea Flamandă) şi cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse”, se mai arată în comunicat.


Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Credite de la Banca Europeană de Investiții, pentru studenții români! Două universități din Cluj sunt incluse în program

Ultimele Stiri
abonare newsletter