Actualitate

Drumuri distruse, podețe avariate și case degradate, în mai multe localități din Cluj, în urma ploilor abundente

În mai multe comune din județul Cluj s-au creat pagube din cauza ploilor abundente din ultima perioadă.

Ploile din ultima perioadă au creat pagube în județul Cluj/ Sursă foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor - Facebook Ploile din ultima perioadă au creat pagube în județul Cluj/ Sursă foto: Institutul Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor - Facebook

 

Mai multe localități din județul Cluj au fost afectate de ploile abundente din ultimele zile. 


 

Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj s-a deplasat în data de 5 mai 2022 în comuna Baciu unde au constatat faptul că, în urma ploilor abundente din data de 28.04.2022 a fost avariată strada Aluniș, iar în satul Popești din comuna Baciu a fost avariat drumul comunal DC 142B pe o distanță de 1,6 km (este afectată partea carosabilă a corpului drumului, colmatat șanțuri și rigole).


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Din cauza ploilor, în comuna Bonțida, au fost afectate de asemenea mai multe drumuri comunale, agricole și trei străzi.

De asemenea, s-au constatat pagube produse în urma fenomenelor hidrometeorologice în comuna Chinteni în ultima perioadă. În satul Vechea din comuna Chinteni, a fost afectată structura de rezistență a podului care se află la coada lacului Chinteni. Totodată, în satul Deușu din comuna Chinteni, a fost afectată structura de rezistență a unui podeț.


În localitatea Lujerdiu, comuna Cornești, o uliță și 3 podețe au fost distruse de viitură și un pod avariat.

În comuna Dăbâca s-au produs degradări la drumuri, din cauza ploii, dar și la o casă și 22 de anexe gospodărești. Totodată, din cauza ploilor, au fost distruse culturile unui teren arabil de circa 10 ha. 


În comuna Frata, satul Berchieșu, a fost afectat de ploaie drumul comunal DC 47A și două podețe au fost avariate de viitură. În satul Soporul de Câmpie 8 podețe au fost afectate de ploaie și mai multe străzi, iar în satul Poiana Frații 3 podețe au fost avariate și mai multe străzi din sat.

În localitatea Nădășel, în zona afectată de inundații, sunt lucrări de construcții la Autostrada A3, iar din cauza materialului antrenat de apele pluviale a dus la înămolirea a 6 gospodării, a străzilor și colmatarea șanțurilor din zonă.

Potrivit reprezentanților Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj, este necesară executarea unor lucrări de captare și dirijare a apelor pluviale de pe culoarul șantierului Autostrăzii A3, la km 10+800 – 11+300 și asigurarea scurgerii apelor pluviale (torenți) spre emisar.

În satul Măguri s-au constatat pagube la drumul forestier care face legătura cu localitatea Mărișel. De asemenea, în comuna Măguri Răcătău mai multe drumuri comunale au fost afectate de viituri. 

În comuna Mica au fost afectate mai multe drumuri de exploatație.

Pe Valea Mitiului, din cauza ploilor s-a creat un blocaj aval de pod pe drumul județean DJ 172 F. În satul Pădureni din comuna Mintiu Gherlii, din cauza viiturilor, drumul comunal DC 116 C s-a surpat pe o lungime de 100 metri.

De asemenea, în comuna Panticeu, mai multe ulițe și podețe au fost avariate din cauza viiturilor. În satul Cubleșu Someșan există un drum comunal care a fost serios afectat de viituri: este afectat corpul drumului prin distrugerea terasamentului, părții carosabile și a rigolei betonate, pe ambele sensuri.

În satul Sânpaul se află un podeț tubular cu diametrul de 600 mm care a fost distrus în urma viiturilor.

Mai multe ulițe sătești și trei drumuri comunale din comuna Vultureni au fost afectate de viiturile din ultimele zile. 

 

CITEȘTE ȘI:

Alunecări de teren, drumuri distruse și case degradate, în mai multe comune din Cluj, în urma zăpezii și a ploilor

Ultimele Stiri
abonare newsletter