Actualitate

Alunecări de teren, drumuri distruse și case degradate, în mai multe comune din Cluj, în urma zăpezii și a ploilor

În mai multe comune din județul Cluj s-au creat pagube în ultima perioadă din cauza fenomenelor meteorologice.

Alunecări de teren, drumuri distruse și case degradate, în mai multe comune din Cluj, în urma zăpezii și a ploilor/ poză reprezentativă Alunecări de teren, drumuri distruse și case degradate, în mai multe comune din Cluj, în urma zăpezii și a ploilor/ poză reprezentativă

 

 


În urma ploilor, topirii zăpezii și infiltrației apei în sol, în Ceanu-Mic, comuna Tureni s-a creat o alunecare de teren pe o suprafață de aproximativ 25 de hectare. Acolo este nec.esară, în regim de urgență, expertiza zonei de alunecare, cu aplicarea unei soluții optime de stabilizare a versantului.

 


Primărița comunei Tureni, Elena Daniela Mănăilă, a asigurat, însă, că situația este monitorizată și ținută sub control, iar acea alunecare de teren nu reprezintă un pericol pentru săteni.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

De asemenea, s-au constatat pabube produse în urma fenomenelor hidrometeorologice în comuna Baciu în ultima perioadă.


În Baciu există un drum afectat de îngheț (acumularea apelor plusivale în sistemul rutier): este afectat corpul drumului, s-au distrus și colmatat șanțuri și rigole și s-au creat alunecări de teren în zonă.

În comunele Vad și Mica s-au produs degradări la drumuri, din cauza ploii, dar și la case și anexele gospodăriilor.


Ca măsuri s-au propus următoarele, în Vad și Mica:

- expertizarea zonelor de alunecare, punere în siguranță a zonei
- este necesar să fie executate în regim de urgență, lucrări de întreținere privind degradările majore ale sistemului rutier.

CITEȘTE ȘI:

România, pe loc fruntaş la accidente cu pagube materiale: „Din 100 de maşini înmatriculate, cel puţin 6 produc accidente”

VIDEO. O altă alunecare de teren a avut loc pe Autostrada Transilvania, între Nădășelu și Zimbor. Constructorul, pus în dificultate

abonare newsletter