Actualitate

Peste 200 de jandarmi mobilizați la meciul „U” Cluj - Hermannstadt. Ultimul joc direct pe Cluj Arena s-a încheiat cu incidente grave

Jandarmii clujeni se pregătesc de un meci extrem de tensionat între Universitatea Cluj și FC Hermannstadt, motiv pentru care au fost mobilizate forțe impresionante.

Momentul în care un jandarm a fost lovit cu un scaun de ultrașii clujeni la meciul cu FC Hermannstadt din 2019. FOTO: Monitorulcj.ro


Universitatea Cluj poate obține promovarea în Liga 1, dacă se impune în fața celor de la FC Hermannstadt. Cele două echipe se vor duela astăzi, de la ora 19:30, dar spectacolul începe încă de la ora 15:00 în Piața Muzeului, acolo unde se vor aduna fanii lui „U”.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Pentru ca meciul să se desfășoare în condiții normale, aproximativ 200 de jandarmi vor fi pregătiți să intervină.


„Aproape 200 jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca se află la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a suporterilor  pe timpul desfășurării meciului de astăzi dintre cele două echipe de fotbal. Pentru desfăşurarea în condiţii de ordine şi siguranţă publică a acestui eveniment sportiv, jandarmii vor fi prezenți pe traseele de afluire și defluire ale participanților, având misiunea de a preveni și combate faptele antisociale. Reamintim faptul că spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la discriminări de orice fel şi la violenţă.”, a transmis Jandarmeria Cluj.

Război între Jandarmeia Cluj și fanii lui „U” Cluj

Jandarmii clujeni și ultrașii de la „U” s-au confruntat de mai multe ori de-a lungul anilor, fiind victime în ambele tabere. Ultimul duel dintre între jandarmi și ultrașii clujeni a avut loc înaintea meciului cu Steaua.


Probleme între jandarmii clujeni și fani au fost și la ultimul meci de pe Cluj Arena împotriva celor de la Sibiu. În 2019, la meciul de baraj pentru promovarea în Liga 1, un fan clujean a lovit puternic un jandarm cu un scaun, fiind nevoie de intervenția medicilor.

Reamintim că în 7 mai 2008, jandarmul Gabriel Romulus Oşan a fost bătut înainte de începerea meciului dintre „U" şi CFR, de patru suporteri ai Universităţii Cluj. Paul Adrian Stanciu (18 ani) a fost acuzat că l-a lovit cu o cărămidă, iar după ce a căzut alţi suporteri l-au lovit cu picioarele în cap.

CITEȘTE ȘI:

Momentul în care jandarmul a fost atacat de fanii U Cluj. Lovit cu un scaun în cap-VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter