Actualitate

Un clujean s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu o încărcătură prea mare de lemne. FOTO

Un bărbat de 33 de ani, din comuna Mărgău, județul Cluj, a fost prins de polițiști în timp ce transporta o cantitate de lemn mult mai mare decât cea declarată în documente. Polițiștii au confiscat lemnul și au deschis dosar penal.

Remorca și lemnul au fost confiscate/ FOTO: IPJ Cluj Remorca și lemnul au fost confiscate/ FOTO: IPJ Cluj

 

„La data de 7 mai a.c., în jurul orei 15.30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin și cei ai Secției 8 Poliție Rurală Huedin au oprit în trafic pentru control, pe DN1 E60, în localitatea Huedin, un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și remorcă, condus de un bărbat de 33 de ani, din comuna Mărgău, județul Cluj.


 

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că acesta transporta în autocamion o cantitate mai mare de material lemnos decât cea menționată în documentele de însoțire și proveniență, respectiv o diferență de 2,68 mc, în valoare de 1.250 de lei. Cantitatea a fost reținută în vederea confiscării și predată reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Huedin, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


De asemenea, la controlul remorcii, polițiștii au constat o diferență între cantitatea de material lemnos transportată și cea menționată în actele de însoțire și proveniență, respectiv în acte fiind înscrisă cantitatea de 14,36 mc, iar pe remorcă fiind măsurată de către personalul silvic o cantitate de 25,67 mc.

Astfel că, diferența de cantitate de 11.31 mc, în valoare de 5.655 a fost reținută în vederea confiscării și predată în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Huedin, iar remorca în valoare de aproximativ 15.000 de euro a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.


În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii conform căreia transportul materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documentele specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienței acestora”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

Transport de lemne cu un plus de 10 TONE în Cluj. Polițiști au confiscat lemnul și au dat amenzi de peste 10.000 de lei

HOȚI de lemne, prinși în flagrant în pădure de polițiștii clujeni. 16 copaci au fost tăiați ILEGAL

Ultimele Stiri
abonare newsletter