Actualitate

HOȚI de lemne, prinși în flagrant în pădure de polițiștii clujeni. 16 copaci au fost tăiați ILEGAL

Patru bărbați au fost prinși de polițiști după ce au tăiat ilegal 16 arbori din pădurea din localitatea Pietroasa. Hoții de lemne s-au ales cu dosar penal.

 

 


„La data de 18 octombrie, în jurul orei 14.25, polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că în pădurea din localitatea Pietroasa se află mai multe persoane care taie lemne.

 


În locația indicată în apel s-au deplasat polițiștii, identificând patru bărbați cu vârste cuprinse între 41 și 73 de ani, precum și mai mulți arbori tăiați. Cu ocazia verificărilor demarate împreună cu reprezentanți din cadrul Ocolului Silvic Abrud a reieșit faptul că din respectiva pășune împădurită au fost tăiați 16 arbori care nu purtau marcă silvică”, au declarat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

Polițiștii au ridicat de la hoți două motoferăstraie și au confiscat 0,3 mc lemn pentru foc specia carpen. Lemnul a fost predat Ocolului Silvic, conform polițiștilor.


„În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 46/2008R”, au mai transmis cei din cadrul IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter