Actualitate

Căprioară zărită printre blocuri, în Gheorgheni. Animalul, tranchilizat și dus înapoi în natură. FOTO

O căprioară a fost văzută, vineri, pe aleile dintre blocuri, în zona Albac, cartierul Gheorgheni. Acest lucru vine la doar o zi după ce un castor a fost surprins în zona Parcul Rozelor.

Căprioară, pe aleile dintre blocuri în zona Albac. Foto: Facebook/ Alexandra Oană. Căprioară, pe aleile dintre blocuri în zona Albac. Foto: Facebook/ Alexandra Oană.

 

 


Consilierul USR Alexandra Oană a făcut o postare pe rețelele de socializare, precizând că este nevoie de măsuri pentru a se asigura protecția animalelor sălbatice, odată cu extinderea cartierelor în Cluj-Napoca.

 


„Un căprior pe aleile dintre blocuri, în capăt de Gheorgheni, zona Albac, speriat și dezorientat, încercând să se ascundă după gardul viu.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


După castorul din Parcul Rozelor, încă o dovadă că marginile orașelor se întrepătrund cu habitatele naturale ale multor specii, iar pe măsură ce cartierele noastre se extind și aceste habitate sunt împinse tot mai departe este nevoie să conservăm culoare ecologice și fâșii de protecție pentru animalele sălbatice”, a scris Oană.

Conform consilierui local, Poliția Locală era prezentă la fața locului și se aștepta intervenția specializată pentru tranchilizarea căpriorului și transportarea lui înapoi în natură.


Căprioară, surprinsă în cartierul Gheorgheni. Foto: Facebook/ Alexandra Oană.


Joi, în zona Parcul Rozelor din Cluj-Napoca a fost surprins un castor. Ecologul clujean Tibor Hartel spune că prezența sa este o „veste fantastică”, ce aduce noi provocări.

„Prezența și stabilirea castorului este/ar fi o veste fantastică, dar înseamnă şi noi provocări. În Potsdam, Germania, societatea tolerează castorul în cel mai mare parc al orașului. Fiecare arbore de pe malul apelor acolo este protejat de armură de metal pentru a nu fi doborât de castor. Acolo castorii nu înoată printre gunoaie ca la noi”, a explicat ecologul Tibor Hartel.

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Castor, surprins în zona Parcul Rozelor. Ecolog: „Prezența lui e o veste fantastică, dar înseamnă noi provocări”

Ultimele Stiri
abonare newsletter