Actualitate

COD GALBEN de inundații în Cluj! Meteorologii avertizează că vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină

Meteorologii ANM avertizează că în aproape toată țara, inclusiv Cluj, vor fi semnalate fenomene meteo precum ploile torențiale, vijelii, grindină și fulgere.

Meteorologii avertizează că vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină / foto: pixabay.com Meteorologii avertizează că vor fi ploi torențiale, vijelii și grindină / foto: pixabay.com

 

 


Acest cod galben emis de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) va fi valabil până joi, 28 aprilie, la ora 23:00:

 


„În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp”, a trasnmis ANM.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

De asemenea, conform Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, există un risc de inundații în județul Cluj, valabil până vineri, 29 aprilie, la ora 12:00.


Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Potrivit hidrologilor, codul galben se instituie pe următoarele râuri din județul Cluj:


  • Someșul Mic – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior  (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Crişul Repede – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele: Cluj şi Bihor)
  • Arieş – bazin amonte S.H. Câmpeni şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Câmpeni (judeţele: Alba şi Cluj)
      

CITEȘTE ȘI:

COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai multe râuri din Cluj! Vezi până când este valabil

ANM anunță ploi torențiale, vânt puternic și grindină până joi seară

Ultimele Stiri
abonare newsletter