Actualitate

Marius Balo, la un pas să scape din infernul chinez! Profesorul clujean ar putea ajunge acasă pe 18 aprilie

Marius Balo, la un pas să scape din infernul chinez! Profesorul clujean ar putea ajunge acasă pe 18 aprilie

Marius Balo, la un pas să scape din infernul chinez Marius Balo, la un pas să scape din infernul chinez

 

Profesorul Balo a fost condamnat la 8 ani de închisoare, pentru o presupusă fraudă în China. Bărbatul a fost eliberat la finalul lunii martie și a încercat să se întoarcă acasă, dar nu a putut din cauza restricțiilor COVID-19, fiind anulate două zboruri.


Într-o scrisoare trimisă pe adresa redacției, Marius Balo anunță că are bilet de avion achiziționat și ar putea ajunge la Cluj-Napoca pe data de 18 aprilie. 

„Numele meu este Marius Balo, sunt clujeanul care a fost întemnițat la Shanghai timp de 8 ani de zile. Am fost eliberat pe 27 martie, însă mă aflu în continuare la Shanghai deoarece orașul a intrat în lockdown complet.. mi s-au anulat deja două zboruri, însă au reușit cei de acasă să îmi achiziționeze un nou bilet pentru data de 17 aprilie cu aterizare la Cluj pe 18. Sper din suflet ca să nu se anuleze și acest zbor.


Fiind blocat de aproape 10 zile într-o cameră de hotel, am avut la îndemână timp suficient pentru a parcurge o mare parte din articolele și reportajele de presă care s-au publicat în sprijinul meu în ultimii ani. Va mărturisesc, aveam o oarecare idee despre faptul că sunt susținut într-adevăr de cei de acasă.. însă nu mi-am imaginat un asemenea efort concertat, timp de ani de zile, al atâtor oameni, încât să ajungă să imprime cauzei o asemenea anvergură”, a scris Marius Balo, într-o scrisoare trimisă pe adresa redacției Monitorul de Cluj.

Profesorul clujean a transmis mulțumiri redacției Monitorul de Cluj pentru susținerea acordată în ultimii ani.


„Am rămas profund impresionat de generozitatea de care ați dat dovadă, oferind timp și cerneală unei cauze singulare, pierdută în negura timpului la mii de kilometri distanță și practic divorțată de realitatea românilor de zi cu zi. Dumnezeu știe că nu sunt vrednic de cuvintele frumoase pe care le-ați spus despre mine și nu mă oglindesc în caracterizarea de om bun și cinstit pe care mi-ați făcut-o.

Dacă mi-ați ști păcatele, v-ați scârbi de mine.. însă nădăjduiesc și eu la mila bunului Dumnezeu, ca acum odată eliberat, să-mi îndrept pașii pe calea care duce către libertatea aceea, absolută și deplină, libertatea de păcat.


Doresc să folosesc acest prilej pentru a vă mulțumi pentru tot ceea ce ați făcut pentru mine și îl rog pe bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze, iar mie să îmi dăruiască putere și pricepere pentru a mă arăta vrednic de încrederea pe care mi-ați acordat-o”, a adăugat el.

Printr-o hotărâre pronunțată în data de 24 martie 2016, rămasă definitivă, Marius Balo a fost condamnat de o instanță de judecată din Republica Populară Chineză la pedeapsa închisorii de 8 ani cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fraudă contractuală pentru suma infimă de 80 de dolari. Prin aceeași sentință penală, inculpatul a fost obligat și la plata unei amenzi în cuantum de 100.000 yuani.

CITEȘTE ȘI:

Marius Balo, clujeanul întemnițat în China, a fost eliberat, dar încă nu poate părăsi țara. Cum l-au schimbat anii în închisoare?

Fost coleg de celulă al clujeanului Marius Balo, întemnițat în China: „Nu mai este același tânăr”

Ultimele Stiri
abonare newsletter