Actualitate

Un pacient de 76 de ani a murit după ce s-a aruncat de la etaj, la Spitalul Huedin. Bătrânul urma să fie externat luni

Tragedie la Spitalul Huedin. Un bătrân de 76 de ani, pacient al spitalului, a murit după ce s-a aruncat de la etajul 1. Bărbatul urma să fie externat luni.

Un pacient de 76 de ani a murit după ce s-a aruncat de la etaj, la Spitalul Huedin. Bătrânul urma să fie externat luni/ Sursă foto: depositphotos.com

 

 


Potrivit managerul Spitalului Huedin, pacientul care era din comuna Aghireșu, a fost transferat de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru că prezenta insufieciență respiratorie după ce a fost infectat cu COVID-19, având mare nevoie de oxigen, potrivit infohuedin.ro.

 


„La data de 29 martie, prin transfer de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, a ajuns la Spitalul Huedin un paciente în vârstă de 76 de ani, din comuna Aghireșu. Acesta prezenta insuficiență respiratorie post COVID-19 și avea nevoie de oxigen.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Pe parcursul internării, bărbatul a prezentat o stare de neliniște și a  fost consultat inclusiv de către medicul psihiatru, pacientul având antecedente medicale de această natură. Pacientul a beneficiat de tratament cu antibiotice, antihipertensive, anticoagulante, corticoizi, psihotrope și oxigenoterapie (…) În noaptea de 1 spre 2 aprilie asistenta de serviciu și infirmiera l-au dus pe pacient de mai multe ori în salon după ce le-a spus că dorește să stea în holul Secției Interne pentru că respiră mai bine. Ultima interacțiune cu personalul medical a fost în jurul orei 06:20”, a declarat Silvia Resteman, managerul Spitalului Huedin, citată de sursa menționată.

Trupul bărbatului a fost zărit de unul dintre angajații spitalului.


„La schimbul de tură din dimineața zilei de 2 aprilie, pacientul nu a fost găsit pe hol și nici în salon, iar unul dintre angajații spitalului a observat geamul de la secție deschis și imediat după l-a văzut pe pacient căzut pe o placă de beton. Tragicul eveniment s-a petrecut, cel mai probabil, în timp ce asistenta asigura tratamentul pacienților iar infirmiera se ocupa de igienizarea spațiilor”, a adăugat Silvia Resteman.

Trupul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj pentru efectuarea necropsiei. 


„La data de 2 aprilie a.c., în jurul orei 07.30, un reprezentant al Spitalului orășenesc Huedin a sesizat indentificarea unei persoane decedate, care se afla căzută pe trotuarul din interiorul unității medicale. Persoana decedată, un bărbat în vârstă de 76 de ani, din comuna Aghireșu se afla internată în respectiva instituție medicală. Cadavrul acestuia a fost transportat la o unitate medicală în vederea efectuării necropsiei, cercetările fiind continuate de polițiștii din cadrul Poliției orașului Huedin sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă, urmând a se stabili împrejurările în care a survenit decesul”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

 

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Un pacient a murit după ce s-a aruncat de la etaj, la Spitalul Militar Cluj! Asistentul l-a găsit întins pe trotuar

Un medic din Cluj-Napoca s-a sinucis! S-a aruncat de pe balconul unui hotel mare din Bună Ziua

abonare newsletter