Actualitate

Peste 8.000 de refugiați ucraineni au intrat în România în ultima zi. Aproximativ 3.000 au ajuns în Cluj de la începutul războiului

Peste 8.600 de cetăţeni ucraineni au intrat vineri în România. Până în prezent, 13 au rămas și s-au angajat în județul Cluj.

Refugiați ucraineni care părăsesc țara fugind din calea războiului. Foto: depositphotos.com. Refugiați ucraineni care părăsesc țara fugind din calea războiului. Foto: depositphotos.com.

 

 


În data de 25 martie, în interval de 24 de ore, prin punctele de frontieră au intrat în România 63.945 de persoane, dintre care 8.675 cetăţeni ucraineni - în scădere cu 13,2 % faţă de ziua precedentă.

 


Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.362 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 18,3 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 2.684 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 7,6 %).

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



De la declanşarea acestei crize şi până vineri, la ora 24.00, la nivel naţional au intrat în România 546.223 de cetăţeni ucraineni.

Aproape 3.000 de ucraineni au ajuns la Cluj

De asemenea, datele oficiale arată că, până acum, aproape 3.000 de ucraineni refugiați au trecut prin Cluj, dintre care 13 s-au angajat cu contract de muncă. Companiile care i-au angajat vor primi 2.500 de lei în fiecare lună.


În Cluj există 150 de locuri disponibile pentru angajarea refugiaților din Ucraina. Până acum, 13 ucraineni s-au angajat cu contract de muncă în Cluj prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, conform viceprimarului Dan Tarcea.

„În ultimele două zile au fost 20 de persoane care au cerut protecție la centrul nostru de imigrări și sunt peste 150 de locuri disponibile pentru angajări, pentru persoane care vin din Ucraina. Aceste sunt date primite de la AJOFM de dimineață, iar până în acest moment, la nivelul județului, sunt înregistrate 13 persoane cu contracte de muncă. 13 persoane au fost încadrate cu cotracte de muncă prin AJOFM”, a explicat Dan Tarcea, vineri, la un post de radio local.


Viceprimarul orașului Cluj-Napoca a mai precizat că pentru angajarea refugiaților ucraineni, companiile vor primi un „bonus” din partea statului în valoare de 2.500 lei, în fiecare lună, timp de un an.

Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Aproape 100 de arhitecți și designeri din Ucraina vor să lucreze în Cluj-Napoca și alte orașe din România

Președintele Zelenski a caracterizat fiecare țară din UE după modul în care susține Ucraina. Ce a spus despre România?

Ultimele Stiri
abonare newsletter