Actualitate

Calea Moților, Bulevardul 21 Decembrie și strada Memorandumului ar putea fi ÎNCHISE traficului auto 1 AN

Trei dintre cele mai circulate artere din Cluj-Napoca ar putea fi închise cel puțin un an traficului auto, în perioada în care se vor derula lucrările la metroul promis de autorități.

Traficul auto ar putea fi închis pe mai multe artere importante Traficul auto ar putea fi închis pe mai multe artere importante

 

Asociația Pro Infrastructură a făcut o analiză a ceea ce înseamnă realizarea proiectului metroul în Cluj-Napoca. Proiectul început de municipalitate reprezintă una dintre cele mai mari investiții în infrastructura de transport european.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Metroul din Cluj-Napoca este o provocare majoră pentru autoritățile locale, deoarece procesul de construcție are un impact major asupra cetățenilor. Asociația Pro Infrastructură avertizează că pe Calea Moților, Bulevardul 21 Decembrie și strada Memorandumului vor circula doar autobuzele cel puțin un an din cauza lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca.

„Impactul asupra cetățenilor va fi foarte mare. În perioada de șantier bulevardele 21 Decembrie, Moților și Memorandumului vor fi închise traficului auto minim un an. Doar autobuzele vor circula pe culoare speciale.”, au transmis reprezentații Asociației Pro Infrastructură.


Din estimările preliminare, ar trebui să transporte până la 164.000 de călători pe zi în anul 2030.

Ca și comparație, Magistrala 5 a metroului din București a avut nevoie de 9 ani pentru finalizarea celor șapte kilometri din cartierul Drumul Taberei.


Monitorul de Cluj a solicitat un punct de vedere oficial din partea Primăriei Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI:

A fost lansată licitația pentru metrou! Durata totală a contractului este de 8 ani

A fost semnat protocolul de colaborare pentru metroul de la Cluj. Investiția, estimată la două miliarde de euro

Ultimele Stiri
abonare newsletter