Actualitate

Drumeții de primăvară. Piatra lui Lucaci, traseul perfect pentru o escapadă aproape de Cluj-Napoca. FOTO

Drumeții de primăvară. Județul Cluj are o mulțime de destinații, între care se numără și Piatra lui Lucaci, un punct de belvedere minunat, unde puteți să vă relaxați și să admirați o priveliște frumoasă către Lacul Tarnița.

Drumeții de primăvară. Piatra lui Lucaci, traseul perfect pentru o escapadă aproape de Cluj-Napoca/ FOTO: Monitorul de Cluj Drumeții de primăvară. Piatra lui Lucaci, traseul perfect pentru o escapadă aproape de Cluj-Napoca/ FOTO: Monitorul de Cluj

 

 


Primăvara a sosit și, cu toate că nu a adus cu ea căldura pe care cu toții ne-o dorim, începe și sezonul drumețiilor.

 


Pe timp de pandemie, când opțiunile pe care le aveam pentru divertisment sau petrecerea timpului liber erau mult mai puține, mulți români au început să facă drumeții în natură.

Ei bine, chiar dacă acum restricțiile sunt ridicate, o drumeție de primăvară în aer liber încă ne poate ajuta să ne recreem, să petrecem puțin timp în natură și să facem mișcare, lucruri care sunt mereu bune pentru noi și corpul nostru.


Un loc perfect pentru deconectare, după o săptămână grea la muncă, este destinația Piatra lui Lucaci din Cluj. Acesta este un loc adorat atât de turiști, cât și de clujeni. Și aici, nu doar că te plimbi prin natură și te bucuri de aer curat, ai o priveliște pe cinste, de la înălțime, asupra Lacului Tarnița.

Drumeții de primăvară. Cum să te pregătești și ce traseu să urmezi

Dacă ești dornic să pornești într-o aventură în aer liber și să faci și mișcare, împreună cu cei dragi, o drumeție spre Piatra lui Lucaci poate să fie alegera perfectă pentru o zi de weekend.


Traseul este de nivel mediu, dar dacă te pornești ambițios, poate să fie ușor și mai ales plăcut. Totuși, vei avea nevoie de 2 litri de apă pentru că, te asigur, nu vrei să rămâi deshidratat după atât drum străbătut. Așadar, pune într-un rucsac sticla cu apă, câteva sandvișuri, înarmează-te cu voie bună și pornește la drum.

Există mai multe trasee prin care poți ajunge la Piatra lui Lucaci, dar cel mai frumos (pentru urcare cel puțin) este cel marcat cu Punctul Roșu, traseul 19, și Banda Albastră, traseul 20. Traseul Banda Albastră ne duce de la coada lacului Tanița până la Baraj, sub Piatra lui Lucaci, iar traseul Punctul Roșu ne conduce până la locul de belvedere dorit.


Acesta este unul destul de lung, de aproximativ 2 ore și jumătate până la formațiunea stâncoasă, dar odată ajunși la destinație, ne dăm seama că efortul s-a meritat din plin!

Mai multe detalii despre această drumeție puteți să aflați AICI, dintr-un articol scris de unul dintre reporterii monitorulcj.ro, care a urmat acest traseu în urmă cu un an.

Drumeții de primăvară. Lacul Tarnița, zonă râvnită de turiști.

Românii s-au orientat în anul 2021 spre destinaţii care în urmă cu câțiva ani nici măcar nu existau pe harta turistică a ţării, iar printre acestea se numără Lacul Tarnița, Gilău și Mărișel care au făcut ravagii pe internet.

O destinaţie mai degrabă necunoscută la nivel naţional în urmă cu 10-20 de ani, zona lacului de acumulare Tarniţa: comune precum Râşca, Mărişel sau Gilău au devenit astăzi mult mai populare şi vizibile pe platformele de socializare.

Astfel de destinaţii în care nu se făcea turism la nivelul actual în urmă cu 20 de ani primesc acum mii de turişti şi investitori care construiesc pensiuni şi facilităţi pentru turişti. Preţul unei nopţi de cazare începe de la 185 lei/noapte pentru două persoane şi poate depăşi 350 lei, în funcţie de condiţiile de cazare şi serviciile incluse, potrivit unui studiu Travelminit.

Drumeții de primăvară. Vremea în weekend la Cluj

Mereu înainte de a porni la drum pentru o drumeție trebuie să verificați vremea, pentru a fi pregătiți de orice. Sigur nu vreți să ajungeți la destinație și să înceapă ploaia, dar să nu aveți o pelerină la voi. Sau chiar mai rău, ploaia să vă prindă în timpul traseului. 

Așa că haideți să verificăm vremea în Cluj în acest weekend. Conform prognozei AccuWeather, șansele de ploaie sunt foarte mici tot weekend-ul.

Sâmbătă, 19 martie, cerul este însorit, iar șansele de ploaie sunt doar de 1%. În ceea privește temperaturile din această zi, maxima va fi de 8 grade Celsius, iar minima, pe timp de noapte, de -6 grade Celsius. Așa că ar fi indicat să fiți îmbrăcați corespunzător, nu prea subțire.

Ziua de duminică, 20 martie, este similară celei de sâmbătă. Meteorologii anunță că duminică va fi tot o maximă a zilei de 8 grade Celsius, iar pe timp de noapte temperaturile scad până la -6 grade Celsius. Pe timp de zi, prognoza meteo anunță mult soare și 0% șanse de precipitații.

CITEȘTE ȘI:

Vremea se încălzește în perioada următoare. În Cluj sunt așteptate temperaturi de până la 16 de grade

Piatra lui Dan - cea mai frumoasă priveliște spre Lacul Tarnița

Ultimele Stiri
abonare newsletter