Actualitate

Clujenii nu vor rămâne fără gaz după retragerea de pe piață a CPL Concordia. La ce concluzii s-a ajuns?

La Prefectura Cluj a avut loc de marți, 15 martie, o ședință la care au participat reprezentanții CPL Concordia, operatorul care a anunțat în urmă cu câteva zile că sistează furnizarea de gaze în județul Cluj. Care sunt concluziile la care s-au ajuns în urma discuțiilor?

Clujenii nu vor rămâne fără gaz după retragerea de pe piață a CPL Concordia. La ce concluzii s-a ajuns?/ SURSA FOTO: depositphotos.com Clujenii nu vor rămâne fără gaz după retragerea de pe piață a CPL Concordia. La ce concluzii s-a ajuns?/ SURSA FOTO: depositphotos.com

 

 


 

Potrivit participanților la întâlnire, discuțiile nu s-au finalizat cu o concluzie clară în ceea ce privește intenția companiei CPL Concordia de a ieși din afacerea de furnizare a gazului și a rămâne doar cu distribuția.


 

Prefectul județului Cluj a avut marți, 15 martie 2022, o întâlnire cu conducerea CPL CONCORDIA –FILIALA CLUJ ROMÂNIA SRL, întâlnire la care au participat, atât primarii comunelor unde operatorul economic avea activitatea de furnizare și distribuție de gaze natural, cât și un reprezentant al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea NV Cluj, pentru a analiza situația de fapt și a identifica eventualele soluții viabile în contextul intenției declarate de CONCORDIA de a renunța la activitatea de furnizare de gaze naturale pentru un număr de 22.511 consumatori (persoane fizice și persoane juridice) din județul Cluj.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Concluziile conturate în urma discuției de marți, 15 martie:

  • CPL CONCORDIA FILIALA CLUJ ROMÂNIA SRL, prin informarea transmisă clienților din portofoliul societății privind alegerea unui alt furnizor de gaze naturale, a dorit să aducă la cunoștința acestora contextul actual în care se regăsește piața de gaze naturale cu implicații semnificative asupra activității de furnizare și, totodată, să vină în întâmpinarea clienților prin reiterarea dreptului clientului final prevăzut de legislația în vigoare, de a alege un furnizor de gaze naturale a cărui ofertă să corespundă cel mai bine nevoilor sale, fără însă a comunica un termen ultimativ cu privire la sistarea activității de furnizare a gazelor naturale la locurile de consum ale clienților finali ai societății.
  • În cazul primăriilor comunelor unde operatorul economic are activitatea de furnizare și distribuție a gazelor naturale, problemele sunt specifice, de aceea, s-a convenit ca operatorul economic să poarte discuții punctuale cu reprezentanții fiecărei unități administrativ-teritorială afectată.
  • Nici unul dintre actualii clienți nu va rămâne în afara sistemului de furnizare de gaze naturale; recomandarea este aceea de a alege furnizorul în baza unei analize proprii adaptate la nevoile fiecărui consummator, potrivit prevederilor legale în vigoare, în caz contrar, urmând a fi preluați de furnizori de ultimă instanță. 

Prefectura Cluj va rămâne în contact permanent cu conducerea operatorului economic și cu primarii comunelor afectate pentru a se asigura că cetățenii nu vor avea de suferit în urma acestei decizii.


CPL Concordia a decis să se retragă de piața de furnizare a gazelor naturale

CPL Concordia a decis să se retragă de piața de furnizare a gazelor naturale, motivul principal fiind legat de majorările de pe piața angro.

Cei de la CPL Concordia au trimis deja notificări scrise abonaților pentru a-i anunța că au timp la dispoziție 21 de zile pentru a-și schimba furnizorul.

„Subliniem faptul că, în calitate de titular al licenței de furnizare, societatea noastră nu are la îndemână pârghii care să diminueze impactul evoluției prețurilor pe piața angro de gaze naturale. 

Din considerentele expuse anterior, vă informăm că societatea noastră intenționează să renunțe la activitatea de furnizare, ca atare, este necesar ca în cel mai scurt timp să încheiați un contract de furnizare gaze naturale cu alt furnizor. Vă amintim faptul că toți clienții finali de gaze naturale au dreptul să își schimbe furnizorul, cu respectarea condițiilor contractuale, în termen de 21 de zile de la data solicitării. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit și nu implică modificări de ordin tehnic, indiferent de furnizorul pe care îl alegeți”, au transmis reprezentanții Concordia CPL.

Concordia CPL se va ocupa în continuare de mentenanța țevilor de gaz, dar gazul va fi furnizat de altcineva. Conform unor date publice, în luna ianuarie Concordia a avut un profit de șase milioane de euro din revânzarea gazului.

 

Sursă foto: depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Aproximativ 80.000 de clujeni vor rămâne fără gaz! Un furnizor important s-a retras de pe piață

abonare newsletter