Actualitate

Biserică veche de trei secole din Arad, monument istoric, mistuită de FLĂCĂRI. FOTO

O biserică din lemn, construită în anul 1724, situată în comuna Vârfurile, județul Arad, a fost cuprinsă de flăcări în urma unui incendiu de vegetație uscată care s-a extins, ajungând și la lăcașul de cult.

Biserică veche de trei secole din Arad, monument istoric, mistuită de FLĂCĂRI. FOTO/ SURSA FOTO: aradon.ro Biserică veche de trei secole din Arad, monument istoric, mistuită de FLĂCĂRI. FOTO/ SURSA FOTO: aradon.ro

 

 


O biserică veche de trei secole din judeţul Arad, monument istoric, a ars, luni după-amiază, după ce persoane din comuna Vârfurile au dat foc vegetaţiei uscate de pe un teren agricol, pentru a-l curăţa, însă flăcările s-au extins la un stejar bătrân, iar apoi la lăcaşul de cult.

 


În incendiu a ars o biserică din localitatea Vidra, construită în anul 1724.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

În urma incendiului, lăcașul de cult a ars în totalitate. Intervenția pompierilor a durat mai mult de trei ore.


„Pompierii militari ai Detașamentului Sebiș – Garda de Intervenție nr. 2 Gurahont au intervenit în această după amiază cu două autospeciale cu apă și spuma și opt subofițeri, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată, propagat la un stejar secular, în apropierea unei biserici monument istoric, din localitatea Vidra, comuna Vârfurile. La sosirea echipajelor, incendiul, anunțat cu întârziere de către localnici, se manifesta violent, acesta fiind propagat deja la biserica din lemn, construită în anul 1724. 

Biserica a ars în totalitate, acoperișul acesteia fiind învelit cu șindrilă bituminoasă. De asemenea, exista pericolul propagării incendiului la școala situată în curtea bisericii.
Pompieri au reușit localizarea și limitarea flăcărilor, salvând astfel școala. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spații deschise. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, au declarat reprezentanții ISU Arad.


 

CITEȘTE ȘI:

Incendiile de vegetație uscată, extrem de periculoase! Peste 50 de cazuri în Cluj, în doar trei zile

Incendiu PUTERNIC pe Valea Chintăului! Peste 20 de hectare, cuprinse de FLĂCĂRI. VIDEO

abonare newsletter