Actualitate

Au început controalele la benzinării. ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei fac verificări. Ciucă: „Nu voi permite nimănui să profite”

Vor fi controlate toate companiile petroliere care funcţionează în România. ANAF, ANPC şi Consiliul Concurenţei au demarat verificările necesare şi se vor aplica sancţiuni „drastice” pentru cei care încalcă legea.

Controale „drastice” la toate companiile petroliere din țară. Controale „drastice” la toate companiile petroliere din țară.

 

 


Anunțul a fost făcut joi de premierul Nicolae Ciucă, după ce miercuri seara s-au format cozi kilometrice la benzinăriile din mai multe orașe din țară.

 


„Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea”, a declarat prim-ministrul, joi, la Palatul Victoria.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Premierul Ciucă s-a întâlnit, joi dimineaţa, cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi ministrul Economiei, Florin Spătaru. La şedinţa de la Palatul Victoria au participat preşedintele ANPC, Horia Miron Constantinescu, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, şi preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Benzinării din întreaga ţară au fost asaltate miercuri de şoferi speriaţi că preţul carburanţilor va depăşi 10 lei pe litru, aşa cum s-a vehiculat în spaţiul public.


Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a făcut miercuri seara un apel la calm şi a îndemnat oamenii să nu stea la cozi la benzinării, dând asigurări că există suficiente stocuri de carburant şi nu sunt argumente pentru creşteri explozive ale preţurilor.

CITEȘTE ȘI:

De unde a început isteria cozilor la benzinării? Un proprietar al unei benzinării a mărit prețul la 11 lei/litru

abonare newsletter