Actualitate

Dosar penal pentru două tinere care s-au folosit de un copil pentru a cerși în Dej. Ar putea face până la doi ani de închisoare

Folosirea copiilor drept „momeală” pentru cerșetorie este o practică uzuală în țara noastră. Aceste cazuri rămân, însă, de cele mai multe ori nepedepsite. Două tinere de 18 și 19 ani s-au ales recent cu dosar penal pentru această faptă. Acestea acționau în Dej.

Copil, folosit ca „momeală” pentru cerșit. Copil, folosit ca „momeală” pentru cerșit.

 

 


„La data de 8 martie, polițiștii Compartimentul de Proximitate din cadrul Poliției municipiului Dej s-au sesizat din oficiu, fiind derulate cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de folosire a unui minor în scop de cerșetorie, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

 


În cadrul verificărilor derulate s-a constatat faptul că două tinere, de 18 și 19 ani, din județul Sălaj ar fi apelat în mod repetat la mila publicului, în diverse locuri din municipiul Dej, folosindu-se de prezența copiilor lor minori în vârstă de 1 an.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Infracțiunea reținută se pedepsește, conform articolului 215 din Codul penal cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Ce pedeapsă a primit polițistul local din Cluj care a bătut un cerșetor? Victimă: „M-au aruncat în dubă plin de sânge”

Ultimele Stiri
abonare newsletter