Actualitate

14 elicoptere ucrainene au primit aprobare să ajungă în județul Brașov pentru reparații

14 elicoptere ucrainene configurate pentru misiuni civile, fără armament la bord, au primit aprobarea de a veni în județul Brașov pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România.

14 elicoptere ucrainene au primit aprobare să ajungă în județul Brașov pentru reparații 14 elicoptere ucrainene au primit aprobare să ajungă în județul Brașov pentru reparații

 

 


Încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord sunt în deplasare către judeţul Braşov pentru operaţiuni planificate de mentenanţă, a informat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale.

 


Potrivit unui comunicat al MApN, în total 14 elicoptere au primit din partea autorităţilor române aprobări de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România, pentru reparații.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



„Ca urmare a primirii aprobărilor diplomatice de survol din partea autorităţilor române, încă cinci elicoptere ucrainene configurate pentru executarea misiunilor civile şi fără armament la bord se află, la acest moment, în deplasare către judeţul Braşov, pentru operaţiuni de mentenanţă planificate la Airbus Helicopters România. 

Şi pentru aceste aeronave au fost depuse, conform reglementărilor aeriene naţionale, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil. În total, au fost acordate aprobări diplomatice de survol pentru deplasarea către Airbus Helicopters România pentru 14 elicoptere, restul aparatelor de zbor urmând a sosi în perioada imediat următoare ”, a precizat MApN.


MApN a mai informat marți că primele patru elicoptere ucrainene ce se aflau deja în zbor deasupra României au primit aprobare de survol cu destinația finală Ghimbav, județul Brașov, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.

„ Autoritățile ucrainene au solicitat părții române aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, jud. Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare.


Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate.

Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală”, se arată în comunicatul MApN.

 

CITEȘTE ȘI:

Patru elicoptere BlackHawk au aterizat pe Aeroportul din Cluj

Un avion ucrainean Suhoi 27 a aterizat în regim de URGENȚĂ la Bacău

Ultimele Stiri
abonare newsletter