Actualitate

Tribunalul Cluj i-a acordat peste 560.000 de lei daune morale unui jurnalist

Tribunalul Cluj a decis, joi, acordarea de daune morale în valoare de peste 560.000 de lei jurnalistului Dorel Vidican, care a fost trimis în judecată pentru şantaj în „Dosarul Gazeta”

Tribunalul Cluj i-a acordat peste 560.000 de lei daune morale unui jurnalist

 

Dorel Vidican a chemat în judecată statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, iar instanţa clujeană i-a admis cererea în parte.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News„Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 564.681 lei cu titlu de daune morale pentru suferinţele morale cauzate prin privarea de libertate, restrângerea dreptului la liberă circulaţie şi durata excesivă a procesului penal. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 137.166 lei cu titlu de daune materiale constând din onorarii de avocat, transport, cazare, venit nerealizat, asigurări sociale. Obligă pârâtul la plata către reclamant a dobânzii legale aferente sumelor mai sus menţionate, începând de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la plata efectivă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în onorariu avocaţial” se arată în decizia Tribunalului Cluj.

Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată în apel în 30 de zile de la comunicare.

Dorel Vidican, fost director al Gazetei de Bistriţa, a fost trimis în judecată în „Dosarul Gazeta”.  La sfârşitul anului 2006, directorul general al Gazetei de Cluj, Liviu Man, a fost arestat şi trimis în judecată, alături de cinci jurnalişti, pentru că, potrivit procurorilor, cei şase gazetari ar fi ameninţat cu publicarea unor informaţii denigratoare oameni de afaceri şi politicieni pentru a obţine în schimb sume importante de bani. Ei au fost arestaţi preventiv în 2006 şi puşi în libertate în martie 2007 iar după 10 ani de procese, în decembrie 2017, Curtea de Apel Galaţi a dispus achitarea tuturor inculpaţilor.

CITEȘTE ȘI:

Jurnaliști, AMENDAȚI pentru că au filmat în Parcul Natural Apuseni: „Am fost impiedicați printr-un ordin abuziv”

A murit jurnalistul Florin Zaharescu, fost director al Radio Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter