Actualitate

A murit jurnalistul Florin Zaharescu, fost director al Radio Cluj

Florin Zaharescu, fostul director de la Radio Cluj, a murit la vârsta de 69 de ani.

Florin Zaharescu s-a născut la 22 martie 1952, în localitatea Câmpina, din județul Prahova fiind unul din cei doi fii, ai Floricăi și Mihai Zaharescu.

„Și-a iubit nespus de mult părinții si pe fratele lui Mircea. De la tatăl său, militar de carieră și erou de război, a moștenit disciplina, rigoarea și puterea de a o lua de la capăt iar de la mama sa, profesoară de limba română într-un liceu clujean, a moștenit înclinația spre lectură, poezie și teatru. În timpul liceului, tânărul Florin Zaharescu s-a remarcat pentru talentul cu care juca în spectacole sau organiza evenimente culturale și a fost îndemnat să dea admitere la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică. A dat admitere de două ori la teatru, dar nu a reușit. S-a întors la Cluj și a urmat cursurile Facultății de Litere. În facultate a continuat să fie omul de scenă, omul care se implică în aproape toate activitățile culturale studențești, dar și în afara lor. Atunci a început colaborarea cu radioul, remarcat fiind de Dumitru Vârtic. Ajuns la Radio, Florin Zaharescu a început prin a fi crainic. A urmat apoi toate treptele profesionale, de la corespondent județean al postului central și redactor emisiuni de tineret până la redactor de rubrică – emisiuni de actualități și realizator de programe complexe. Iubea nespus emisiunile Bună Dimineața și adora să se trezeasca la ora 5 să-și pregăteasca emisiunea, parcă-l auzim si azi “Bună dimineața Cluj, Bună dimineața Transilvania, dragi ascultători….”, au transmis foștii colegi de la Radio Cluj.


În 1995, la 43 de ani, a ocupat prin concurs funcția de director / redactor șef al Studioului Radio Cluj pe care l-a condus cu devotament și profesionalism aproape 20 de ani. Î

În 2013 a fost diagnosticat cu Alzheimer, moment în care și-a înaintat demisia.

CITEȘTE ȘI:

A murit profesorul Alexandru Diaconescu de la Facultatea de Istorie UBB. „Un profesor dedicat și iubit de studenți”

A murit profesorul Dumitru Matiș, fostul decan al FSEGA

Presa românească, în DOLIU! A murit fostul șef al TVR, Alexandru Sassu

abonare newsletter