Actualitate

Ce au auzit clujenii miercuri noaptea deasupra capului? Un avion Stratotanker al armatei americane a „făcut zonă” câteva ore deasupra Transilvaniei

Un avion al Forțelor Aeriene americane a survolat în cerc spațiul aerian de deasupra zonei estice a Clujului.

Ce au auzit clujenii miercuri noaptea deasupra capului? Un avion Stratotanker al armatei americane a „făcut zonă” câteva ore deasupra Transilvaniei Ce au auzit clujenii miercuri noaptea deasupra capului? Un avion Stratotanker al armatei americane a „făcut zonă” câteva ore deasupra Transilvaniei

 

 


Potrivit site-ului flightradar24.com,  aplicație cu ajutorul căreia pot fi monitorizate zborurile aeriene, avionul a decolat de la baza militară din Mildenhall, din Marea Britanie.

Potrivit sursei citate, avionul Boeing KC-135R Stratotanker  a survolat zona de est a Clujului mai multe ore.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Boeing KC-135R Stratotanker este un avion militar de realimentare în aer.

KC-135 a fost prima aeronavă cisternă de realimentare cu combustibil din Forțele Aeriene ale SUA. Acest timp de aeronavă a fost inițial însărcinat cu realimentarea bombardierelor strategice și a fost folosit în războiul din Vietnam și mai târziu în conflicte, cum ar fi Operation Desert Storm, pentru a extinde gama și rezistența avioanelor de vânătoare și a bombardierelor tactice americane.


Pe lângă avionul Boeing KC-135R Stratotanker, un avion F 16-Viper a fost înregistrat de 190 de ori în ultimele 5 zile, potrivit site-ului Tracking Military Aircraft.

Pe data de 19 februarie, două avioane americane F-16 Fighting Falcon americane în versiunea Viper, cea mai modernă versiune disponibilă a acestor aeronave, înarmate cu rachete aer-aer au survolat România. Aeronavele americane de luptă au decolat din Italia.


 Aeronavele de tip F-16 Viper care au survolat România fac parte din Escadrila 555, cunoscută și sub numele de „Triple Nickel”, dislocată de americani la Baza Aeriană Aviano din Italia.

Potrivit celor de la The Aviationist, care au analizat imagini foto cu aeronavele surprinse de fotograful Claudio Tramontin, cele două avioane F-16 Viper erau înarmate cu rachete aer-aer AIM-120C/D AMRAAM și AIM-9X, dar și cu rezervoare externe de combustibil.

Potrivit surselor publicației americane, cele două avioane au survolat preț de câteva ore România, unde au efectuat misiuni cu forțe militare aliate, dar și americane.

Deasupra României, cele două F-16 Viper din cadrul Escadrilei 555 „Triple Nickel” au fost însoțite de aeronave de realimentare americane KC-135 și KC-10 dislocate la Baza Aeriană britanică RAF Mildenhall.

 

CITEȘTE ȘI:

Joe Biden: „Vom trimite noi trupe în Europa. Vom apăra toate statele NATO”

Cluj-Napoca, în galben și albastru:„Solidari cu Ucraina”

Un clujean stabilit în Ucraina a povestit clipele de groază de la începutul războiului: „Am primit un telefon la 6 dimineața”

abonare newsletter