Actualitate

România se pregătește să scape de restricțiile COVID-19. Masca de protecție nu va mai fi obligatorie, doar recomandată

Alexandru Rafila a anunțat că restricțiile COVID-19 vor fi eliminate în momentul în care numărul îmbolnăvirilor va scădea semnificativ, iar printre măsuri va fi și renunțarea la masca de protecție în interior.

România se pregătește să scape de restricțiile COVID-19 România se pregătește să scape de restricțiile COVID-19

 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că restricțiile COVID-19 vor fi relaxate în România cât mai repede posibil, dar nu a spus o dată exactă.


„Chiar dacă numărul este în scădere rapidă, nu sunt puţine (cazurile – n.r.) şi aşteptăm un moment optim în care aceste restricţii să permită şi desfăşurarea în siguranţă, din punct de vedere al sănătăţii publice, a tuturor activităţilor. Nu are rost să ne angajăm la termene, dar cu siguranţă termenul va fi cât mai rapid din momentul în care situaţia o va permite”, a declarat Alexandru Rafila sâmbătă, în timpul unei vizite la Bistriţa. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Ministrul Sănătății a mai adăugat că masca de protecție nu va mai fi obligatorie în interior și va fi doar o recomandare din partea autorităților pentru cei care doresc să se protejeze. Nici în cazul acestei modificări nu a fost oferită o dată exactă.


„Masca nu este neapărat o restricţie, este o metodă de protecţie şi chiar dacă ea, din punct de vedere al obligativităţii va dispărea, sigur că în interior, în spaţii aglomerate, cel puţin pentru o perioadă de timp vom recomanda utilizarea în continuare a măştii, fără să fie o obligaţie”, a spus Rafila.

Conform mai multor surse, săptămâna viitoare CNSU va discuta primele măsuri de relaxare.


În ultimele 24 de ore, România a înregistrat 18.751 de cazuri de COVID-19.  Autoritățile au raportat și 114 decese în acest interval de timp.

CITEȘTE ȘI:

Incident șocant la vânătoare. Un politician a fost împușcat mortal după ce a fost confundat cu un fazan

Ce restricții ar putea fi eliminate din luna martie? Rafila: „Ultimele restricții care se vor ridica vor fi legate de utilizarea măștii în interior”

abonare newsletter