Actualitate

Alertă în zona barajului Someșul Cald! Pompierii caută o mașină căzută în lacul Tarnița. FOTO

Un apel la 112 a anunțat marți seara, 1 februarie, despre faptul că o mașină ar fi căzut în lacul de acumulare Tarnița, în zona Barajului Someșul Cald.

Alertă în zona barajului Someșul Cald! Pompierii caută o mașină căzută în lacul Tarnița

 

 


UPDATE ORA 09:51

„Acțiunile de căutare pe lacul Someșul Cald s-au reluat în această dimineață de către un echipaj de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca și specialiști din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo.


La fața locului s-a deplasat o autospecială de scafandrii și o barcă de căutare-salvare”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Știrea inițială


ISU Cluj a anunțat că marți seara s-a intervenit la solicitarea polițiștilor care au identificat în zona Barajului Someșul Cald mai multe indicii, conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă.

 


Căutările se vor relua în această dimineață.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Protecția de metal din jurul lacului Tarniţa, în zona barajului Someșul Cald a fost ruptă pe o porțiune de câţiva metri. 

„S-a intervenit la solicitarea polițiștilor care au identificat în zona Barajului Someșul Cald mai multe indicii, conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă. S-a intervenit la fața locului cu două echipaje și o barcă de salvare-căutare, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, pentru a verifica dacă se adeverește situația și pentru a determina locul sau zonele de unde se pot începe acțiunile de căutare.

În cele din urmă, căutările la fața locului au fost întrerupte, urmând a se relua de dimineață în funcție de solicitările polițiștilor”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj.

„La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 22.25, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 107P, la km 3+700 m, în afara localității Someșul Cald, o bucată din balustrada barajului ar fi ruptă.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că există posibilitatea că în respectiva zonă să se fi produs un eveniment rutier, fapt pentru care au fost demarate activități de căutare în zonă, fiind solicitate echipaje din cadrul I.S.U. Cluj.

Cercetările continuă și în prezent, împreună cu reprezentanți din cadrul I.S.U. Cluj. în zona barajului Someșul Cald”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

O tânără a CĂZUT în Lacul Tarnița de pe traseul Piatra lui Lucaci! A fost transportată de URGENȚĂ la spital. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter