Actualitate

Rusia insistă cu retragerea trupelor NATO din România: Cererea Moscovei de retragere a trupelor NATO priveşte România, nu Bulgaria

România este direct vizată de Rusia prin cererea de retragere a trupelor NATO. Ambasadoarea Rusiei a spus că Bulgaria nu are armament și contigente militare, deci doar România e vizată.

 

 


Rusia vrea NATO afară din România. Ambasadoarea Rusiei la Sofia, Eleonora Mitrofanova, a declarat luni la postul bulgar NOVA TV că solicitarea Moscovei ca NATO să-şi retragă trupele, bazele şi armamentul strategic din ţările ce au aderat la această alianţă începând din anul 1997 nu priveşte Bulgaria. Motivul: acolo nu există astfel de desfăşurări. Însă această ţară ar putea deveni o ţintă dacă pe teritoriul ei ar fi baze şi arme strategice îndreptate împotriva Rusiei, consemnează marţi agenţiile BTA şi TASS, scrie defapt.ro

Eleonora Mitrofanova a precizat că cererea Rusiei ca trupele NATO să părăsească Bulgaria și România se referea doar la România, deoarece doar la noi există baze militare și armamente strategice.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Nu se pune problema ca ţările care au aderat la NATO după 1997 să iasă din NATO. Noi vorbim despre retragerea contingentelor militare, a bazelor şi armelor strategice staţionate pe teritoriile lor începând din 1997.

Iar la ora actuală nu vorbim deloc despre Bulgaria, întrucât în prezent nu aveţi nici baze şi nici armamente strategice ofensive. Dar aceasta priveşte România într-o anumită măsură”, a explicat ambasadoarea Rusiei.


Citește subiectul pe larg, pe DeFapt.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

Propaganda și dezinformarea, „armele” Rusiei. Populația țării, făcută să creadă că NATO e inamicul

abonare newsletter