Educație

Un colegiu și trei grădinițe din Cluj-Napoca, redeschise de LUNI! Elevii și preșcolarii se întorc în bănci

Un colegiu și trei grădinițe din municipiul Cluj-Napoca se redeschid luni. Unitățile de învățământ au fost închise timp de 10 zile din cauza situației COVID-19.

Un colegiu și trei grădinițe din Cluj-Napoca, redeschise de LUNI! Elevii și preșcolarii se întorc în bănci

 

 


După o pauza de 10 zile, indusă de creșterea numărului de cazuri COVID-19, trei grădinițe și un colegiu din Cluj-Napoca își reiau activitatea luni, 31 ianuarie 2022.

 


Următoarele unități de învățământ își reiau activitatea didactică, cu prezență fizică, de săptămâna viitoare:

- unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Helen” din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj
- unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Emanuela” din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj
- unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Mămăruța” (locația Bdul 21 Decembrie1989 nr.124) din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj
- și clasele gimnaziale și liceul din unitatea de învățământ preuniversitar Colegiul Național Emil Racoviță din municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj


Totuși, există șanse ca toate unitățile de învățământ din județul Cluj să se închidă în curând, iar cursurile să se desfășoare în sistem online.

Rata de spitalizare COVID-19 în județul Cluj a ajuns la aproape 68%, iar în momentul în care 75% din paturile destinate pacienților COVID-19 sunt ocupate, toți elevii din județ vor face școala online.


„Vă dau un exemplu: judeţul Cluj care are cea mai mare rată de spitalizare din ţară, 68% dintre paturi sunt ocupate şi dacă se ajunge la 75%, săptămâna viitoare, atunci o să luăm prima decizie de suspendare a activităţii de învăţământ într-unul dintre judeţele ţării. La terapie intensivă ne găsim încă undeva sub 40% rată de ocupare a paturilor de terapie intensivă, dar sunt judeţe care din caracteristicile locale au un număr mai mic de patru de terapie intensivă şi acolo avem probleme şi e posibil ca de săptămâna viitoare să începem transferul între judeţe, lucru care s-a mai întâmplat fără ca să fim dincolo de jumătatea capacităţii de acordare a asistenţei medicale în zona de terapie intensivă”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

CITEȘTE ȘI:

Incidența COVID în Cluj-Napoca a ajuns la 24,51 la mie! Boc: „După 15 februarie ar trebui să coboare”

68%, rata de spitalizare COVID în Cluj. Rafila: „Dacă ajunge la 75% se închid toate școlile din județ”

abonare newsletter